“In Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen wordt ruim 25% van het voedsel weggegooid”. Dit schrikbarende cijfer over voedselverspilling blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek van Wageningen University & Research.

Patiënten eten hun bord niet leeg, na het portioneren blijft voedsel over in de keuken of zelfs hele maaltijden komen onaangeroerd terug. Onderzoekers drs. ing. Joost Snels en dr. ir. Han Soethoudt ontwikkelden een praktische methode om voedselverspilling te meten en vervolgens aan te pakken. De besparingen kunnen worden ingezet voor gezondere en betere maaltijden.

 

Hoe kun je voedselverspilling tegengaan?

Wageningen University & Research kan uw organisatie helpen bij het in kaart brengen van de voedselverspilling in uw zorginstelling en het op een moderne manier verzorgen van uw maaltijden.

Om voedselverspilling tegen te gaan adviseert de Universiteit Wageningen een voedingsconcept waarin het volgende gerealiseerd wordt:

  1. Kort voor etenstijd bestellen
  2. Breed assortiment gerechten
  3. Betere kwaliteit maaltijden

Dit kan bijvoorbeeld door kant en klaar maaltijden te gaan gebruiken.

Het NOS Journaal over vriesverse maaltijden

Het NOS Radio 1 Journaal ging naar aanleiding van het Wageningse onderzoek op bezoek bij de Gelre ziekenhuizen in Zutphen en Apeldoorn. Daar stapten ze in 2014 tot volle tevredenheid over op vriesverse maaltijden. Per dag wordt precies het aantal maaltijden gepakt dat nodig is. Hoofd Voeding Hendri Markvoort: “Patiënten eten nu meer, omdat ze het lekkerder vinden. De kwaliteit van de maaltijden is hoog en patiënten hoeven niet meer lang van tevoren aan te geven wat ze willen eten.”

[raw]

Hans den Hartog, directeur van Nova Zembla Zorg, over de voordelen van vriesverse maaltijden
“Veel bestuurders van zorginstellingen hebben negatieve associaties met vriesversmaaltijden, maar dat is zeer onterecht. Producten van goede kwaliteit zonder toegevoegde suikers, zout of smaakversterkers die op een professionele manier worden bereid en ingevroren, zijn juist hygiënischer dan wanneer een kok dat in een eigen keuken bereidt. En minstens zo belangrijk is dat onze bewoners en hun kinderen, die meestal een vrij hoge standaard hebben, het ook ontzettend lekker vinden.”

[/raw]

Heeft u oog voor de voordelen van vriesvers?

Wellicht is het kiezen voor diepvries gevoelsmatig een grote stap voor u. Uw Huistraiteur levert al 15 jaar vriesverse maaltijden aan zorginstellingen. Bestuurders van vele zorginstellingen gingen u voor. Wilt u meer lezen over hun ervaringen met onze maaltijden? Klik hier voor interviews met opdrachtgevers die gekozen hebben voor vriesvers.

Ontdek dat er vriesverse maaltijden van hoge kwaliteit op de markt beschikbaar zijn. Onze maaltijden worden ambachtelijk bereid door de keuken van Stichting Humanitas. Zonder kunstmatige smaakversterkers; u treft geen slechte E-nummers aan in onze maaltijden.

Gezond de toekomst in met Uw Huistraiteur

Heeft u interesse in maaltijdconcepten waar de voedselverspilling praktisch nul is? Maak nu kennis met Uw Huistraiteur.

  • Regel vrijblijvend een gratis proeverij bij u op locatie of in onze keuken.
  • Probeer onze maaltijden tegen 25% korting één maand uit op een afdeling naar uw keuze

Neem contact op via derrek@uwhuistraiteur.nl of bel naar ons kantoor op nummer 0294-230313 en vraag naar Derrek Leeseman.

[raw]Uw Huistraiteur | Vriesverse maaltijdconcepten[/raw]

www.uwhuistraiteur.nl