De hedendaagse ouderen willen zelf bepalen hoe te leven, zo goed en zo kwaad als het kan. Kwaliteit en persoonlijke aandacht zijn daarbij belangrijk. En dat is nu net het sterke punt van Residence Chateau, een particulier woonzorghuis in Den Haag. “Wij bieden zorg die aanvoelt als service.” Dat zegt Tessa Cordenuwer, directeur Residence Chateau. Wie zoekt naar een verpleeghuis, zal het statige pand aan de Kanaalweg in Scheveningen snel voorbijlopen. Toch wonen in Residence Chateau zo’n 28 ouderen met een intensieve zorgbehoefte.

Hooggekwalificeerd zorgteam

Residence Chateau heeft een enthousiast team van zorgprofessionals. ‘In verge-lijking met een regulier verpleeghuis hebben wij veel volledig niveau 3+ geschoolde medewerkers. Daarnaast heeft het huis een kok, een gymleraar, zijn er gastvrouwen en een was- en schoonmaakteam.’ Aan alles is gedacht om de zorg en aandacht voor de bewoners echt goed en persoonlijk te maken!

Uitstekend alternatief

‘Maar is het dan niet duur?’ vragen we Cordenuwer. Zij legt uit: ‘Bij een particulier huis kunnen mensen al wonen vanaf €2.250.- per maand inclusief zorg. Omdat de eigen bijdrage in een regulier verpleeghuis kan oplopen tot €2.300,- per maand biedt particuliere zorg een uitstekend alternatief. Het is dan ook verstandig om hierover na te denken. Want particuliere zorg is niet zo onbereikbaar als u mogelijk denkt!’

Wel genoeg handen aan het bed

Net zoals bij een regulier verpleeghuis komt het zorgbudget uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Bewoners hoeven daar dus niet apart voor bij te betalen. Cordenuwer: “Waarom het bij Residence Chateau dan wel lukt om meer handen aan het bed te hebben? Dat heeft te maken met onze visie op familiaire zorg en liefdevolle aandacht. Wij geloven in een organisatie met korte lijnen. Dat maakt ons flexibel, waardoor we optimaal kunnen inspelen op de (zorg)behoefte van bewoners. Wij bieden alle zorg, tot aan uitgebreide intensieve verpleging, in een warme omgeving. Goede ouderenzorg is mensenwerk, dat is waar het om draait!”