Eten dat goed doet. Het bestaat nu ook voor huisdieren! Edgard & Cooper is een jong merk gezond (en lekker!) hondeneten dat goed is voor je viervoeters en de planeet. Echt vers vlees, verwerkt in smakelijke brokjes. Oprichters Koen Bostoen en Louis Chalabi vertellen.

Twee jaar research

Edgard is de hond van Koen, Louis is het baasje van Cooper. Edgard had last van diarree en allergieën. En Cooper gedroeg zich als een weerspannige kleuter die niet wilde eten. Op zoek naar de oorzaak begonnen we de labels van hondeneten te bestuderen. Op de verpakking vooraan werd veel beloofd, maar de ingrediëntenlijst vertelde een minder mooi verhaal. Dat kon anders én beter! In een klein kantoortje deden we twee jaar research. Hoe geraakt vers vlees in een fabriek? Welke samenstelling werkt? In 2016 lag Edgard & Cooper voor het eerst in een plaatselijk winkeltje. En vandaag koop je ons hondeneten al in 5.000 winkels in tien landen!

Revolutionair en duurzaam

We ontwikkelden Edgard & Cooper samen met voedingswetenschappers. Zij zorgden voor een evenwichtige samenstelling en bedachten een geniaal productieproces waarbij het vlees niet (over)bewerkt, gedroogd of ingevroren moet worden. Wist je dat bijna elk ander merk vleesmeel gebruikt? Wij niet. Onze voeding bevat veel vers vlees, dat is meteen ook het hoofdbestanddeel. We zijn daar uniek in: geen enkel ander merk doet dat. Het resultaat? Ons hondeneten is enorm smakelijk én het verteert beter. Zo hebben we al vele – ook moeilijke! – etertjes kunnen helpen. Revolutionair! Voor de verpakking zochten én vonden we een duurzaam alternatief voor plastic: maïsafval. Onze zakken zijn dus volledig biologisch afbreekbaar en composteerbaar. In 2017 spaarden we 10 voetbalvelden plastic uit!

Hondenleven

Edgard & Cooper is een onderneming met een hart. Jammer genoeg leiden te veel honden nog een echt euh… hondenleven. Om daar iets aan te doen gaat 10 procent van onze winst naar de Dog Care Clinic in Sri Lanka, een topproject dat straathonden een tweede kans geeft. Alle honden helpen is onmogelijk. Maar als we al een klein verschil kunnen maken, gaan we daar 100% voor!

Meer informatie?
www.edgardcooper.com