Persoonlijke aandacht, zorg en geborgenheid combineren met luxe en comfort: dat is het wonen van de toekomst. Het concept van Golden Years is bedoeld voor mensen met een behoefte aan specifieke faciliteiten of hulp en die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen Algemeen directeur Willem Bischoff van Heemskerck van Golden Years Projects licht het concept toe.

Wat zijn de uitgangspunten van uw organisatie?

“Onze doelstelling is dat we huisvesting, service en zorg bieden aan mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. De menselijke geluksfactoren vormen de basis van ons geluksconcept. Die factoren zijn mooi wonen, het leven in eigen regie houden en sociale omgang. In reguliere instellingen wordt veelal door de omvang een bepaalde levensstructuur opgelegd. Dit is het belang van de instelling en vaak niet het belang van de bewoner. We bieden onze services op hotelmatige wijze in onze residences. Er is van alles om het voor de bewoners en hun familie leuk te maken. Een restaurant, bar of lounge, atelier, dierenweide, van alles. Ook geschikt om familie en vrienden te ontvangen bij speciale gelegenheden. In de residences zijn altijd gediplomeerde verpleegkundigen aanwezig.”

Is dit het wonen van de toekomst?

“Ik denk dat het nodig is om uit te gaan van het geluk van ouderen. Dankzij de kleinschaligheid is er meer persoonlijke aandacht. Belangrijk is het daarom om meer kleinschalige voorzieningen te creëren, zoals wij doen. Er zijn meerdere partijen die dit doen, maar veelal niet met het geluksmodel als basis.”

Uw twee residences zien er prachtig uit. Is wonen er duur?

“Die illusie wordt gewekt. Maar met een goed pensioen en eigen huis betaal je bij een verpleeghuisopname ook al gauw 2500 euro eigen bijdrage. Bij ons betaal je misschien iets meer, maar vergelijk dat maar eens met wat er geboden wordt. Je voelt de warmte van het gebouw en de sfeer als je binnenkomt, het is echt onderscheidend. Dat krijgen we terug van onze bewoners. Zij noemen het ‘hun beste keuze ooit’.”