Bekend probleem: hartritmestoornissen treden onregelmatig en onvoorspelbaar op. Daardoor zijn ze doorgaans slecht te diagnosticeren, want een ritmestoornis moet maar net optreden op het moment dat bijvoorbeeld een ECG wordt gemaakt. Hartritmediagnostiek van 24CARE brengt de oplossing.

Correcte diagnose

Ook huisarts Ron Winkens in Heerlen herkent het probleem. Doorsturen naar een cardioloog levert in veel gevallen evenmin een bevredigend resultaat en is bovendien duur. Door de patiënt zelf de regie te geven en meer concreet een eventrecorder, kan de diagnose sterk verbeterd worden. Met behulp van Hartritmediagnostiek van 24CARE wordt in 83% van de gevallen binnen achttien dagen een correcte diagnose gesteld. “En met een juiste diagnose kan ik als huisarts, samen met de cardioloog en uiteraard de patiënt in kwestie een goed onderbouwde behandeling inzetten”, vertelt Winkens, een fervent gebruiker van de eventrecorder. “Het grootste voordeel van dit systeem is dat je als huisarts dingen in eigen beheer kunt doen, je hebt niet per se een specialist nodig.” Een POH (Praktijkondersteuner Huisarts) of medewerkers van een diagnostisch centrum kunnen de eventrecorder aanbrengen en afregelen. Een ander voordeel dat Winkens ziet, is het laagdrempelige karakter om deze diagnostiek te bedrijven.

Gebruiksvriendelijke eventrecorder

De eventrecorders van 24CARE zijn erg gebruiksvriendelijk. Het apparaat zelf is niet veel groter dan een flinke powerbank. De drager van de eventrecorder kan zelf op een knop drukken zodra hij of zij een hartritmestoornis voelt. “Of met een autotrigger, waarbij een algoritme bijhoudt in hoeverre je hartritme op het moment van de registratie normaal is. Bij afwijkingen registreert het apparaat, bijvoorbeeld als de persoon in kwestie flauwvalt en niet op de knop kan drukken”, nuanceert Winkens. De minuut voordat de patiënt de knop indrukt wordt automatisch opgeslagen, de registratie is dus nooit te laat. De eventrecorder werkt 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Voordelen Hartritmediagnostiek® en 12-leads ECG

  • Geen contractuele verplichtingen
  • Mogelijkheid om in te grijpen bij acute pathologie
  • Ongelimiteerd aantal opnames
  • Medische Service Centrale: 24 uur per dag, zeven dagen per week
  • Directe beoordelingen en terugkoppeling met advies
  • Afsluitbericht inclusief advies van de cardioloog
  • Binnen 24 uur uitwisseling van apparatuur bij defect
  • Directe afrekening met zorgverzekering
  • Vergoeding voor de voorschrijvend (huis)arts

Meer informatie?
www.24care.nu/diensten/hartritmediagnostiek