Carola Vermeer was 37 jaar en zat lekker in haar vel. Tóch werd ze alsmaar nieuwsgieriger naar de mogelijkheden van botox om mooi oud te worden. Ze liet zich behandelen om een frissere uitstraling te krijgen. “In combinatie met een gezonde leefstijl en goed deskundig advies van de arts heb ik een heel mooi natuurlijk resultaat weten te behalen”, vertelt ze.

Een persoonlijke keuze

Carola won vooraf bij een arts advies in over botox. Vervolgens maakte ze een afspraak voor een eerste behandeling. Inmiddels is ze al drie jaar ‘vaste klant’ bij de arts. “Een ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ik ervaar het als mijn persoonlijke keuze die ik niet met de buitenwacht wens te delen. Heb er geen behoefte aan. Het is voor mij inmiddels niet anders dan naar de kapper gaan. Ik zorg graag goed voor mezelf en voel me daar fijn bij. Anderen hebben vaak een eigen mening en je krijgt snel discussies over dit onderwerp.”

Carola vervolgt: “Merkwaardig genoeg was ik volledig happy met hoe ik eruit zag. Hoe ik me voelde kwam echter niet overeen met mijn uiterlijk. Ik heb een druk gezin, een baan en zag er vermoeid uit. Ik wilde er gewoon frisser uitzien, niet per se jeugdiger.

Wat was het effect van de behandeling met botox?

“In die opzet ben ik meer dan geslaagd! Mijn pigmentvlekken zijn door de laserbehandeling minder zichtbaar en de medicinale crèmes die ik op voorschrift van de arts gebruik, zorgen voor een opmerkelijke huidverjonging.”

Carola heeft haar identiteit behouden en is niet een compleet ander iemand geworden. De arts heeft haar beste punten naar boven weten halen. De behandeling bestond onder andere uit het volumeherstel in haar gezicht, waardoor ze een zachter en vriendelijker uiterlijk kreeg. Ook de contouren rondom haar ogen zijn behandeld wat resulteerde in een opener oogopslag. “In combinatie met een gezondere levensstijl heb ik een maximaal rendement gehaald”, aldus Carola.