Koppels die meer zeevruchten eten, hebben gemiddeld vaker seks en worden sneller zwanger dan andere koppels met een kinderwens. Dat concluderen wetenschappers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health in the Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

500 koppels

Voor hun studie volgde het team 500 koppels die hadden deelgenomen aan de Longitudinal Investigation of Fertility en the Environment (LIFE) Study. Allen werden zij gevraagd om één jaar lang hun consumptie van zeevruchten en seksuele activiteiten in een dagboek bij te houden.

Uiteindelijk ontdekten de wetenschappers dat 92% van de koppels die meer dan twee keer per week zeevruchten aten aan het einde van het jaar zwanger waren in vergelijking met 79% van de koppels die minder zeevruchten aten. Het team stelt dat dit niet alleen te maken heeft met het feit dat zij vaker seks hadden, maar ook met de mogelijkheid dat biologische factoren een rol zouden spelen. Deze zouden de zaad- en embryokwaliteit kunnen beïnvloeden.

Zeevruchten in het menu

De wetenschappers concluderen dat de resultaten van hun studie het belang van voeding laten zien wanneer koppels zwanger proberen te worden. Ze adviseren hen meer zeevruchten in het menu op te nemen voor een maximale vruchtbaarheid.