Cosmetische geneeskunde is al jaren een veelbesproken onderwerp en sinds 1 juli 2019 een officieel erkend medische discipline. Deze recente regelgeving garandeert de kwaliteit en zorg voor de cliënt – iets wat cosmetisch arts Jeannette Hessels al jaren hoog in het vaandel heeft staan. Als ervaren ‘huidverbeteraar’ is zij al sinds 2003 actief op dit gebied.

“Het tegengaan van huid veroudering begint bij een gezonde huid en niet bij het bestrijden van symptomen zoals rimpels.” Jeannette werkt als cosmetisch arts bij Bey. by Bergman Clinics en is trainer bij Skin Tech Pharma. Ze is gespecialiseerd in huidverbeterende peelings en injectables maar benadert dit altijd vanuit het oogpunt van de algehele uitstraling van de cliënt.

Wat zijn de grootste veranderingen rondom huidverbetering?
“Mensen proberen veroudering voor te zijn door individuele problemen op te lossen. Ze beginnen op tijd en doen steeds kleine beetjes, eigenlijk als een doorlopend project. We kijken met de behandelingen van SkinTech vooral naar het hele gezicht, niet naar een individueel rimpeltje. Door de huid als totaal te verbeteren, bijvoorbeeld door peelings te combineren met rimpelbehandelingen, is het eindresultaat in vrijwel alle gevallen beter.”

Welke rol speelt kwaliteit bij behandelingen voor huidverbetering?
“Huidverbeterende behandelingen bestaan in drie vormen: peelings, behandelingen met injectables zoals skinboosters, botulinetoxine en fillers, en met energy based devices zoals lasers. Skin Tech Pharma biedt een breed assortiment aan peelings en skinboosters die alleen uitgevoerd mogen worden door een gecertificeerd SkinTech® behandelaar/ arts. Dit betekent dat deze behandelaar/ arts SkinTech® getraind en bekwaam moet zijn. Door de certificering van de SkinTech® producten weten cliënten dat de behandelingen voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Dat geeft een veilig gevoel.”

Waar kunnen mensen op letten op zoek naar de juiste behandeling of kliniek?
“Cliënten kunnen letten op de aanpak. Wordt er naar een individuele rimpel gekeken, of naar de huid als totaal? Daarnaast is het belangrijk te letten op de merken die gebruikt worden. Producten van Skin Tech Pharma worden bijvoorbeeld niet zomaar aan iedereen geleverd. Cosmetisch behandelaars die met SkinTech® peelings en skinboosters willen werken, moeten daarvoor trainingen volgen en een certificaat behalen, om zo veiligheid en het beste resultaat voor de cliënt te garanderen.”

Meer informatie?
www.skintechpharma.nl