Lekker veel bewegen en gezond eten. Dat was de insteek van het buitenschoolse opvang (BSO) vakantieprogramma ontwikkeld in samenwerking tussen kinderopvang Humanitas en de gemeente Berg en Dal.

Elke dag werd een gezonde maaltijd samengesteld, werden samen inkopen gedaan en gekookt met een diëtiste. Daarnaast was er voor de kinderen – door samenwerking met verschillende verenigingen en organisaties – een gevarieerd aanbod van (sport)activiteiten opgesteld, waaronder smashball, bewegen op muziek, streetdance, breakdance, turnen, beachvolley, korfbal en judo.

Sportinstuif

Locatiemanager Marion Remer bij Kinderopvang Humanitas, vertelt dat dit vakantieprogramma smaakte naar meer. Want samen met andere organisaties kun je méér en is 1 + 1= drie.. Door de contacten die gelegd waren met de verschillende partijen, volgde snel een nieuw verzoek. Een sportinstuif voor niet alleen de BSO, maar voor alle schoolkinderen van de kernen Millingen, Kekerdom en Leuth.

‘Beste beentje voor’

Opnieuw werd een programma samengesteld waarbij honderd kinderen een fantastisch aanbod aan sportactiviteiten voorgeschoteld kregen in de ambiance van een volledig ingerichte sporthal. Helemaal regen-proof. De kinderen leerden basistechnieken van verschillende sporten. Erg in de smaak viel het superluxe tropisch volleybalveld.
Diverse sportverenigingen deden mee, dat wil zeggen leverden materiaal, trainers, assistenten en vrijwilligers. En natuurlijk mocht een gezonde tussendoorsnack niet ontbreken.

Niet alleen de verenigingen en organisaties zetten hun beste beentje voor in het belang van de kinderen. Ook de kinderen zelf haalden het onderste uit de kan, aangemoedigd door hun ouders of opa en oma.

Nieuwe ingangen gevonden

Remer: “We hebben onszelf hiermee goed op de kaart gezet. Natuurlijk is het extra investeren en dat kost inspanning. Maar het bleek de sleutel tot nieuwe kansen en mooie PR. De samenwerking met bepaalde sportverenigingen is door deze activiteiten bovendien versterkt en bij andere hebben we nieuwe ingangen gevonden.”

Meer informatie
www.kinderopvanghumanitas.nl