De profielerkenning van cosmetische geneeskunde heeft al sinds de oprichtersvergadering van de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) in 2003, grote prioriteit voor cosmetisch arts KNMG drs. Hayri Hortoglu. Hij was erbij toen de NVCG werd opgericht en sindsdien streeft hij, als arts en lid van de Onderwijscommissie binnen de NVCG, naar schoonheid op maat met een optimaal resultaat.

Met veel kennis en ervaring op het gebied van cosmetische geneeskunde, lasers en chirurgie vertaalt Hortoglu de boodschap waarmee een patiënt bij zijn kliniek, de Amstelzijde Kliniek, binnenkomt, naar wat men uiteindelijk wil en nodig heeft. Goed luisteren naar de verlangens van een patiënt staat voor hem centraal: Waarom komt iemand hier en wat heeft diegene nodig? Samen met zijn patiënt gaat Hortoglu opzoek naar de behandeling die aansluit bij zowel wens als behoefte en wie deze behandeling het beste kan uitvoeren.

Focus op het gelaat en individuele expressie

Hoewel lichaamsbehandelingen steeds populairder worden, komen de meeste dames, en ook heren, langs voor behan
delingen aan het gelaat. Jong en oud; ze weten Hortoglu te vinden voor een combinatie van technieken waarmee hij natuurlijke resultaten realiseert. De individuele expressie van een gezicht is voor Hortoglu het allerbelangrijkste. Hij streeft er altijd naar deze zo optimaal mogelijk tot uitdrukking te brengen.

Van erkenning naar ontwikkeling

Door de erkenning van cosmetische geneeskunde als officieel medisch vakgebied zullen er steeds meer artsen de focus leggen op kwaliteit. Ook zullen zij lid worden van de NVCG en de 2-jarige opleiding tot cosmetisch arts KNMG gaan volgen. “In de spreekkamer moet je arts zijn”, stelt Hortoglu. “Tijdens de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan hoe je als arts communiceert met je patiënt om op tafel te krijgen wat diegene nodig heeft. De erkenning zorgt ervoor dat we de focus kunnen leggen op ontwikkeling binnen het vakgebied.” Hortoglu volgt de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Zo is hij ervan overtuigd dat hormoonsuppletie therapieën en stamceltechnologieën in de toekomst een belangrijke rol zullen spelen bij anti-aging behandelingen. “Cosmetiek is in de afgelopen jaren explosief gegroeid in populariteit, met de basis die we nu per 1 juli 2019 hebben vastgesteld, kunnen we met z’n allen gaan bouwen aan een nieuwe standaard.”

Meer informatie?
www.amstelzijdekliniek.nl