Op zaterdag 9 juni organiseert de Nederlandse Rett Syndroom vereniging voor de Rett meiden en gezinnen een familiedag. De meisjes worden die dag verwend en afsluitend krijgen ze een goodie bag mee met passende aanbiedingen en producten. Wilt u ook iets bijdragen? Een bijdrage kan een product zijn of een folder, een aanbieding, kortingsbon of een geldbedrag waarvoor ze leuke artikelen kunnen kopen. Interesse? Neem dan contact op met Michèle van Vuuren (michele.van.vuuren@rett.nl).

Wat is het Rett syndroom?

Er zijn zo’n 250 meisjes in Nederland met het Rett syndroom en enkele jongens. Het Rett syndroom is een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel, vooral de hersenstam, waardoor na een gezond lijkende start meiden rond de anderhalf jaar vertragen in ontwikkeling en vaardigheden kwijtraken. Vaak verliezen ze loop-, praat-, handfunctie en ontwikkelen ze onder andere epilepsie, scoliose en ademhalingsproblemen. Geen pretje dus. Voor de Rett meiden in Nederland en de families is de patiëntenvereniging de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging er.

De Rett meiden

Rett meisjes zijn vaak vrolijk en knap. Ze genieten van de mooie dingen, chocolade, knuffels, al het lekkere eten, aanraken, badderen, muziek en meer. Ook is het zicht van de meiden vaak heel erg goed, boekjes lezen, lampjes, glow in the dark, mensen kijken, filmpjes, er is zo veel om van te genieten. En dat willen we doen op 9 juni met de Rett meiden. Helpt u mee?

Meer informatie?

Nederlandse Rett Syndroom Vereniging | Mijn Gezondheidsgids
Neem een kijkje op de website van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging: https://rett.nl/