Wat is Maggie’s?

Maggie’s is een Engels initiatief dat begon in 1996 met de opening van het eerste centrum in Edinburgh. De centra danken hun naam aan Maggie Keswick Jencks, schrijfster, landschapsarchitect, schilder en moeder van twee kinderen. Ze stierf in 1995 aan borstkanker. Maggie’s is met inmiddels 21 vestigingen vertegenwoordigd in Groot Brittannië, Tokyo en Hong Kong. Daarnaast lopen er initiatieven in Spanje en Noorwegen. Stuk voor stuk zijn het bijzondere bouwwerken die in een grote behoefte blijken te voorzien.

Wat doet Maggie’s?

Een op de drie mensen krijgt kanker. Bij Maggie’s krijgen mensen praktische hulp en informatie maar ook psychosociale ondersteuning bij het hanteren van angstgevoelens en onzekerheid die ze voelen als ze de diagnose kanker hebben gekregen. Maggie’s helpt mensen weer deel te nemen aan het leven (en werk) met of na kanker. En dat gebeurt in een huiselijke, ongedwongen sfeer waar veel mag en niets hoeft. Maggie’s biedt tevens steun aan kinderen met kanker en hun ouders. Hulp van Maggie’s is bovendien onbeperkt en gratis.

‘Not to lose the joy in living, in the shade of the fear of dying’

Wat wil Maggie’s

Op dit moment zijn wij druk bezig om het benodigde geld bij elkaar te krijgen voor de eerste vestiging van Maggie’s in Nederland. Naast het Universitair Medisch Centrum in Groningen is de totstandkoming van een architectonisch en functioneel gebouw in voorbereiding. Eind dit jaar moeten we besluiten of er voldoende geld bijeengebracht is om de spade in de grond te kunnen steken. We zijn op de helft, maar we zijn er nog niet! Help ons om onze droom te realiseren en al die mensen die met kanker te maken hebben (gehad) een uitkomst te bieden. Uw bijdrage is welkom!

Ewald

Ewald (37)


 

Ewald:

Ik was 34 en het leven lachte me toe. Jong gezin, een bloeiend bedrijf. En dan dat telefoontje. ‘Je hebt kanker’. Zo komt de dood opeens heel dichtbij. Je leven staat plotseling op zijn kop. Genezen is het eerste en belangrijkste dan. Maar meteen zit je ook vol met vragen en problemen. Hoe moet dat met mijn werk, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik positief blijf, wie zorgt er nu en straks voor mijn gezin? Het ziekenhuis ben ik eeuwig dankbaar, maar antwoorden geven op dat soort belangrijke vragen is geen onderdeel van de behandeling. Terwijl ik er echt wel wat ondersteuning bij had kunnen gebruiken. Zo’n plek als Maggie’s is precies wat ik toen miste.
 
 
Meer informatie
NL98INGB0703363298
Stichting Maggie’s Centers Nederland
Voor verdere informatie, neem contact op met Betty de Boer
bettydeboer@maggiescenters.nl
06 2170 3822