Blijf op de hoogte

Podcast over re-integreren op de werkvloer na hersenletsel

‘’Huisartsen zijn van cruciaal belang om de gevolgen van hersenletsel te herkennen, en goed door te verwijzen zodat patiënten weer goed aan het werk komen en blijven’’
0:00
0:00

Patiënten met hersenletsel hebben vaak moeite om na een revalidatieperiode weer te re-integreren op de werkvloer. Toch is het belangrijk dat dit wel gebeurd omdat thuiszitten de mentale gesteldheid van de patiënt vaak verslechterd en daarbij vervreemdt de patiënt langzaam van de samenleving. In deze podcast spreekt Maarten le Fevre van Deci Medical Partners met Professor Coen van Bennekom, bijzonder hoogleraar arbeidsparticipatie, en Annemarie van der Sar, oprichtster van de Edwin van der Sar foundation over re-integratie op de werkvloer voor patiënten met hersenletsel.

Doorverwijzing

In de praktijk valt op dat patiënten soms na een diagnose hersenletsel niet juist worden doorgestuurd of doorverwezen. Patiënten krijgen hierdoor niet de juiste gepersonaliseerde zorg waardoor zowel re – integratie op de werkvloer als binnen sociale kringen wordt bemoeilijkt.  Het is belangrijk dat patiënten door de hiervoor aangewezen gespecialiseerde behandelaren worden geholpen en zo om leren gaan met de gevolgen van hersenletsel. Annemarie en Coen vertellen in deze podcast waar de huisarts op kan letten en hoe patiënten met hersenletsel weer gelukkig en succesvol onderdeel van de maatschappij uit kunnen gaan maken.

De Class

De Class is een project dat opgericht is door de Edwin van de Sar foundation. Het doel van dit project is het vinden van een baan voor jongeren met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Hoe dit project precies ontstaan is, hoe doelen behaald worden en hoe huisartsen eventuele patiënten kunnen aanmelden voor dit project verteld Annemarie in deze podcast.

Beluister de hele podcastserie over hersenletsel!


Kijk voor meer informatie op de Hersenstichting

Gerelateerde artikelen

De gevolgen van een hersenschudding kunnen een stuk groter zijn dan patiënten vaak denken. Zo kunnen patiënten maanden na het ongeval merken dat ze nog steeds niet helemaal de oude zijn. In…

Hersenletsel kan in de chronische fase een grote impact hebben op het dagelijks leven van patiënten. In deze podcast spreekt Maarten le Fevre van Deci Medical Partners met revalidatiearts en…

Vele symptomen van chronisch hersenletsel zijn onzichtbaar. Hierdoor duurt het vaak lang voordat patiënten met chronisch hersenletsel gediagnosticeerd worden wat een zware impact kan hebben op de kwaliteit van leven.…

Nadat de diagnose hersenletsel is gesteld kunnen patiënten problemen ervaren op cognitief gebied (denk aan geheugenproblematiek, en moeite met aandacht en concentratie). Dit wordt versterkt doordat patiënten met hersenbeschadiging moeite…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.