Blijf op de hoogte

Overige

Hoe behandel jij je huid bij Rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid, ontsteking en soms ook pukkels op het gezicht. Het kan een uitdaging zijn om deze aandoening te behandelen, maar er…

Veilig en gezond ouder worden: zo doe je dat

Het aantal ouderen neemt de afgelopen jaren met een rap tempo toe. En dat zijn niet de enige cijfers die omhoog lopen, ook de vacatures blijven toenemen in de zorgsector.…

De beste tips voor een succesvolle fitnessroutine

Vind je het belangrijk om genoeg te bewegen? Dan is fitness daar een hele goede manier voor. Of je nu graag een goede conditie krijgt of wat kilo’s kwijt wilt…

4 methodes om van een verslaving af te komen

Een verslaving kan een verwoestende impact hebben op het leven van een individu en dat van hun geliefden. Het kan uitdagingen opwerpen die moeilijk te overwinnen lijken. Echter is herstel…

5 tips voor een gezonde hormoonbalans

Je hormonen zijn super belangrijk voor je gezondheid en hoe je je gedraagt tegenover anderen. Het is dus echt nodig om balans te hebben in je hormonen. Maar dat is…

Steeds populairder: medische zelftest

Het gebruik van zelftesten voor verschillende kwalen en aandoeningen is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Deze testen bieden individuen de mogelijkheid om hun gezondheidstoestand te controleren in het comfort van…

ORV: niet verplicht, wel een aanrader

Over Nederlanders kun je zeggen dat ze – gemiddeld genomen – behoorlijk risicomijdend zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om verzekeren, waar we kampioen in zijn. Maar betekent dat ook dat…

Brandschone handen met een volledig automatische desinfectiezuil

Hoewel het na een drietal jaren Covid-19 bij de meesten alweer is verslapt, is het voor sommigen nog steeds een aandachtspunt: zorg dragen voor een efficiënte handhygiëne. Deels uit angst…

Een overlijdensrisicoverzekering: hoe werkt dat precies?

Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op je overlijden. Je hoopt natuurlijk dat dat nog lang duurt, maar toch is het niet verkeerd om alles al geregeld te…

Afslanken met een eiwitrijk dieet: zo doe je dat

Eiwitten spelen een belangrijke rol in elk dieet. Ze helpen bij het opbouwen en herstellen van spieren, verbeteren de gezondheid van botten en versterken het immuunsysteem. Maar wist je ook…

Dit is het belang van een ergonomische werkplek

In de moderne wereld, waar technologie en digitalisering ons dagelijks leven doordringen, brengen we steeds meer tijd door op kantoor. Het is dus van cruciaal belang dat deze werkomgevingen niet…

Essentiële vitaminen voor jouw lichaam

Vitaminen spelen een cruciale rol in het behoud van een goede gezondheid en het goed functioneren van ons lichaam. Twee van de meest bekende en belangrijke vitaminen zijn vitamine C…

Waarom je met een geschikt matras investeert in je gezondheid

Een goed matras is van groot belang, je spendeert immers veel tijd slapend door. Een slecht of oud matras kan zelfs zorgen voor allerlei lichamelijke klachten. Denk daarbij aan rug-…

Dit is wat experts zeggen over maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers zijn al geruime tijd populair bij mensen die op zoek zijn naar een handige en effectieve manier om gewicht te verliezen of hun voedingsinname te beheren. Ze worden vaak…

Urineonderzoek met urine testrips

Urine teststrips zijn een snelle en gemakkelijke manier om de aanwezigheid van bepaalde stoffen in de urine te testen. Ze worden vaak gebruikt door artsen en andere zorgverleners om aandoeningen…

Hoe gewicht te verliezen zonder strenge diëten

Wil je graag gewicht verliezen, maar wil je niet vastzitten aan strenge diëten? Geen zorgen, er zijn verschillende manieren om gewicht te verliezen. In dit artikel zullen we enkele natuurlijke…

Last van eczeem? Handige tips voor verlichting en behandeling

Eczeem is een veelvoorkomende huidaandoening die vaak gepaard gaat met jeuk, roodheid en ontsteking. Het kan erg vervelend zijn en invloed hebben op de kwaliteit van leven. Gelukkig zijn er…

Hoe omgaan met huidaandoeningen

Huidaandoeningen zijn meer dan alleen fysieke ongemakken. Ze kunnen diep ingrijpen in het emotionele welzijn van een persoon. Een extreem droge huid, eczeem, acne en andere aandoeningen kunnen ernstige gevolgen…

Drugsgebruik en mentale gezondheid? Onlosmakelijk verbonden!

Mensen die drugs gebruiken doen dit vaak omdat het mentale effect ervan een heerlijk, gelukzalig gevoel geeft. Maar helaas is dit effect van tijdelijke duur en komt daarna al snel…

De symptomen van voedingsmiddelenintoleranties effectief aanpakken

Alles wat je eet en drinkt komt in je spijsverteringssysteem terecht. Daar wordt alles afgebroken tot voedingsstoffen. Althans, dat is de bedoeling. Soms loopt het ergens in dit proces spaak…

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van ergonomische bureaustoelen

Wil je graag werken in een gezonde werkomgeving? Als je op een kantoor werkt, spelen ergonomische bureaustoelen daar een grote rol in. Deze bureaustoelen zijn zo ontworpen om optimale ondersteuning…

Zijn gezondheidsklachten mogelijk na een lekkage in huis?

In huis is er niets zo ongewenst als schimmel. Vochtproblemen en schimmelvorming staan bovenaan de lijst van ergernissen en het is absoluut niet hygiënisch. Toch komen ze veel voor, vooral…

5 Manieren om extra magnesium binnen te krijgen

Magnesium is een ongekend populair voedingssupplement en dat is niet voor niets. Naast het feit dat er steeds meer onderbouwd wetenschappelijk onderzoek naar buiten komt die de positieve effecten van…

Thuis je gezondheid op peil houden doe je met deze producten

Wil je ook thuis fit en actief blijven? Dan zijn daar meer dan voldoende mogelijkheden voor. We hebben bij Mijngezondheidsgids rondgevraagd wat de beste producten zijn om thuis zowel je…

Verbeter je gezondheid met een elektrisch zit-sta bureau en ergonomische bureaustoel

In de moderne wereld brengen velen van ons het grootste deel van onze tijd zittend door, vooral achter een bureau. Dit gedrag kan op de lange termijn ernstige gevolgen hebben…

De impact van ooglidcorrecties op zelfvertrouwen en welzijn

De ooglidcorrectie is een populaire procedure die steeds vaker onder zowel mannen als vrouwen wordt uitgevoerd. Hoewel veel mensen zich hierbij in de eerste plaats een puur cosmetische ingreep indenken,…

Een jacuzzi in de tuin: een luxe toevoeging met gezondheidsvoordelen

Een jacuzzi in de tuin is een luxe toevoeging die je leven compleet kan veranderen. Het biedt niet alleen een ontspannende ervaring, maar kan ook veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen.…

Het belang van een ergonomisch ingerichte vergaderruimte

Een vergaderruimte is een plek waar je samenkomt om te discussiëren, te brainstormen en beslissingen te nemen. Het is een belangrijke ruimte binnen een bedrijf of organisatie waar soms veel…

Het belang van een goede nachtrust en 5 belangrijke slaaptips!

We weten allemaal dat een goede nachtrust een positieve invloed heeft op zowel het fysieke als onze mentale gezondheid. Zo wordt het aangeraden om minimaal 6 uur per nacht te…

Wellness Kliniek zet in op innovatieve MIBIS techniek bij borstvergroting

Wellness Kliniek in Genk, een van de bekendste Belgische privé klinieken op het gebied van cosmetische chirurgie, heeft zelf een innovatieve techniek ontwikkeld waarmee borstvergrotingen met implantaten op een uiterst veilige…

Hoe krijg je als vegetariër genoeg voedingsstoffen binnen?

Als vegetariër is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt om een gezond en evenwichtig dieet te behouden. Hoewel het mogelijk is om als vegetariër…

Wat zijn de voordelen van compressiekousen?

Heb jij wel eens compressiekousen gedragen en ervaren hoe prettig het is om ze te dragen? Dan ben je lang niet de enige. Steeds meer mensen dragen compressiekousen en dat…

Verandert jouw zorgvraag in 2023?

Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering voorkomt dat wanneer je ziek wordt en wanneer je naar de huisarts of naar het ziekenhuis…

Een hoog eigen risico en onverwachte zorg: wat nu?

Je hebt jouw eigen risico opgeschroefd naar een hoger bedrag en hebt te maken met onverwachte kosten voor zorg. Hoe ga je om met onverwachte zorgkosten en wat doe je…

Je weerstand verhogen in de winter? Dit wist je nog niet over vitamine B12!

In de winter zal je eerder last krijgen van een lage weerstand. Dit doordat de koude lucht het afweermechanisme in de longen aantast en daardoor minder goed werkt, met als…

Wil jij jouw zorgverzekering wijzigen?

Het einde van het jaar is in zicht, wat betekent dat het tijd is om te kijken of jouw zorgverzekering nog aansluit op jouw wensen en behoeftes. Vooral nu is…

De voordelen van ontgiften: hoe je lichaam op de juiste manier weer gezond wordt

Ontgiften is een belangrijk proces om je gezondheid te herstellen en te behouden. Het helpt je lichaam te ontdoen van gifstoffen die zich kunnen ophopen door verkeerde keuzes in je…

Een twijfelaar als luxe bed? Een goede keuze!

Meer keuze maakt kiezen niet eenvoudiger. Bij een goed bed zijn er diverse opties zoals de afmetingen van het matras. Weet je niet zeker welk bed bij je past? Dan…

Zorgverzekering behouden of overstappen? Dit moet je weten!

Vanaf 13 november 2022 kan er op basis van de nieuwe zorgpremies en vergoedingen een jaarlijks terugkomende vraag beantwoord worden. Blijf je bij jouw huidige zorgverzekeraar en houd je de…

Gezondheid staat voorop: 3 redenen waarom de juiste zorgverzekering belangrijk is

In Nederland is het verplicht om jezelf te verzekeren. Iedereen moet verplicht een basisverzekering hebben. Maar daarmee is nog niet alles gezegd, het is ook heel belangrijk om de juiste…

Krijg de hypotheek die je wilt als medisch specialist

Als startende medicus kan het soms lastig zijn om een hypotheek te vinden die aansluit bij jouw behoeften. Zeker als je een eigen praktijk wilt beginnen en op hetzelfde moment…

Europese week van de vruchtbaarheid

Zwanger worden is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar liefst 1 op de 6 stellen verwacht na een jaar proberen nog geen kind. Vaak volgt een traject van onderzoeken en behandelingen. Een…

Wat is een zorgplan en waarvoor is het bedoeld?

Een zorgplan is een document waarin alle afspraken rondom de zorg van een cliënt omschreven staan. Het opstellen van een zorgplan zorgt ervoor dat verschillende betrokken partijen weten wat er…

3 verschillende manieren om je stresslevel te verminderen

Veel van ons hebben een druk leven. Je werk, je gezin, je sociale leven en vele andere factoren vragen veel van je. Dat levert aan de ene kant veel positieve…

Als startende huisarts opzoek naar een hypotheek?

In onze nieuwe blogserie laten we leden van het Zorgteam van Van Lanschot aan het woord. Deze week spraken we met Henk-Jan van Roekel, die leidinggeeft aan het eerstelijnszorg adviesteam.…

Gevaren van een bovenooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, maar je dient er rekening mee te houden dat elke chirurgische ingreep complicaties met zich mee kan brengen. Mocht je een ooglidcorrectie overwegen…

Volg een opleiding met betrekking tot gezondheid

Vind je het leuk om met mensen mee te denken, wanneer ze te maken hebben met een medische aandoening? Wil je mensen helpen gezonder te leven of bijvoorbeeld psychische klachten…

Waarom voldoende beweging zo belangrijk is

Voldoende beweging. Waar dit voor de één elke dag opnieuw makkelijk te behalen valt, is dit voor de ander een flinke uitdaging. Dit zit hem niet alleen in de leeftijdsgroep…

Welke zorgverzekering past het beste bij uw huidige gezondheid?

Langzaamaan bewegen we ons richting de feestdagen en de jaarwisseling; het ideale moment om over te stappen van zorgverzekeraar. Denk hier vooraf alvast over na, zodat u de zorgverzekering voor 2022 niet…

Maakt de verzekeraar die je kiest uit bij een uitvaartverzekering?

Velen kennen het concept van de uitvaartverzekering. Het is een verzekering om de kosten te dekken voor jouw uitvaart. Eigenlijk is het concept van deze verzekering redelijk standaard en sommigen…

Voor- en nadelen van het Nederlandse zorgstelsel

Veel mensen zijn tevreden over de wijze waarop het Nederlandse zorgstelsel is ingericht. Aan het begin van het jaar vergelijk je verschillende zorgverzekeraars op een website als Kizi.nl, om jaarlijks zo…

Minder vermoeid door daglicht

Jezelf moe en somber voelen kan te maken hebben met te weinig daglicht zien. Ons leven speelt zich voornamelijk binnen af en daar zijn we niet op gemaakt. Niet voor…

Hoe gebruik je verantwoordelijk erectiepillen?

Een intiem moment met je partner of iemand anders is een behoefte die veel mensen hebben. Er zijn ook mensen met een laag libido of mensen die geen erectie kunnen…

Dit kun je doen tegen huisstofmijt in huis

Huisstofmijten zijn insecten die je vindt op matrassen, tapijt en andere stoffen. Ze voeden zich met huidschilfers van mensen en dieren en gedijen in een warme, vochtige omgeving. Hun aanwezigheid…

Revalideren na een herniaoperatie met de juiste middelen

Een rughernia herstelt in de meeste gevallen vanzelf. Slechts 1 op de 7 mensen met een hernia wordt hieraan geopereerd. Een hernia wordt operatief verwijderd als de pijn te hevig…

Zo kies je de beste verzorgingsproducten voor jouw huid

Iedereen heeft een unieke huid, maar elke huid is gevoelig. Het is daarom belangrijk om je huid zo goed mogelijk te verzorgen. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende producten. Maar hoe…

Vier Kerst veilig en geef cadeaus op afstand

Door de lockdown wordt het kopen en geven van kerstcadeaus bemoeilijkt. Om Kerst op een gezonde en verstandige manier door te komen, wordt afgeraden om met veel mensen samen te…

Wat is het verschillen tussen wietolie en CBD olie?

Willen we weten wat de verschillen zijn tussen wietolie en CBD olie, dan moeten we gaan kijken welke de werkende stofjes zijn die in de planten voorkomen. Planten bevatten terpenen,…

Hoe heeft het coronavirus impact op jouw zorgverzekering?

De impact van corona is ook zichtbaar bij de zorgverzekeraars. De zorgverzekering 2021 zal er daarom ook iets anders uit gaan zien. Zo zal de premie gaan stijgen per zorgverzekeraar…

De waarheid over het minderen van buikvet

Iedereen heeft wat buikvet, zelfs mensen die afgetrainde buikspieren hebben. Dat is normaal. Maar te veel buikvet kan je gezondheid beïnvloeden. Een deel van je vet zit direct onder je…

Dit zijn de goedkoopste zorgverzekeringen

Is het vinden van een goedkope ziektekostenverzekering in 2020 moeilijk? Nee zeker niet. Lees in dit artikel alles over de goedkoopste zorgverzekering in 2020 en verlaag je kosten. Onderzoek de…

Chlamydia vrouwen nog verraderlijker dan gedacht

Sinds jaar en dag staat Chlamydia eenzaam aan de top als meest voorkomende Soa. De aandoening wordt bij alle risicogroepen het meest gevonden. Op nummer twee staat Gonorroe, maar deze…

Thuiswerken voor, tijdens en na Corona: een uitdaging voor iedereen

Thuiswerken leek voor de Corona pandemie voor velen een luxe, maar toch levert thuiswerken voor veel mensen problemen op. Professor Mark van Vugt van de VU Amsterdam is samen met…

Welke leefstijladviezen verhogen de weerstand en helpen tegen corona?

Je weerstand is eigenlijk niets meer dan een functie van het immuunsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je lichaam beschermd wordt tegen ongewenste indringers, zoals bacteriën en virussen. De bacteriën en…

Handige tips om de legionella bacterie te voorkomen

Het is belangrijk om de legionella bacterie buiten de deur te houden, aangezien het gaat om een gevaarlijke bacterie. Legionella zijn bacteriën die verschillende ziekten bij de mens kunnen veroorzaken,…

MRI-scan als ondersteuning voor de huisarts

Een MRI-scan speelt een belangrijke rol in de poortwachtersfunctie van de huisarts. Ook bij de diagnostiek van ernstige ziekten zoals prostaatkanker. Che Hsin Falkenström, (algemeen directeur MRI Centrum) en radioloog…

Triage is meer dan een simpel abc’tje

Triage is een vak. Een lastig vak ook, want het valt niet mee om aan de telefoon te bepalen wat de urgentie van een oproep is. Triagisten werken altijd in…

“Ik vind het belangrijk dat onzichtbare ziekten meer op de radar komen”

Polyglandulair auto-immuun syndroom (PAIS) type 2 is een hele mond vol en de ziekte zegt je hoogstwaarschijnlijk niks. Er zijn dan ook zeer weinig mensen, voornamelijk vrouwen waar het bij…

Zetten labels op ‘laag-in-alcoholdrankjes’ aan tot meer drinken?

Dranken met een laag alcoholpercentage klinken op papier als een goed initiatief om te stimuleren tot minder consumptie. Een biertje met 1% alcohol zou immers minder schadelijk moeten zijn dan…

Gezondheidsrisico’s kind groter na medisch ingrijpen bij bevalling

Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen…

“Houd schermen buiten de kinderslaapkamer”

Het gebruik van digitale apparaten voor het slapengaan kan bijdragen aan slaap- en voedingsproblemen bij kinderen. Dat blijkt uit onderzoek van the Penn State College of Medicine, onlangs verschenen in…

Aangeboren hartafwijkingen bij pasgeboren baby’s beter herkennen

Een eenvoudige zuurstofmeting bij pasgeboren baby’s maakt het mogelijk om ernstige aangeboren hartafwijkingen eerder op te sporen. De meting kan bovendien gevaarlijke infecties en longproblemen aantonen. Dat blijkt uit onderzoek…

‘De discussie wordt soms heel eenzijdig gevoerd’

Meer dan 100 miljoen euro – zoveel kosten kwaliteitsregistraties ons naar schatting op jaarbasis. Dat dat bedrag zo hoog is, heeft veel te maken met het grote aantal uren dat…

“Talenten zien bij kinderen, dat is een uniek vak”

Begin jaren tachtig van de 20e eeuw veranderde het sociale landschap in Nederland drastisch. Vrouwen meldden zich massaal op de arbeidsmarkt, waarmee in ongeveer hetzelfde tempo de vraag naar kinderopvang…

66 ‘Beter laten’-aanbevelingen voor de verpleegkundige

Onderzoekers van Radboudumc IQ healthcare hebben een lijst met 66 verpleegkundige handelingen samengesteld waarvan aangetoond is dat deze niet werken of zelfs schade veroorzaken. Besparing van leed, geld en tijd…

“Wij maken de Google Maps van het lichamelijk weefsel”

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht (UM) zijn er onlangs in geslaagd om met behulp van massaspectometrie imaging (MSI) dynamische veranderingen in de stofwisseling in beeld te brengen. Zij deden dat…

Zijn ‘vroege vogels’ minder vatbaar voor obesitas?

Nieuw onderzoek suggereert dat mensen die vroeger opstaan en eerder naar bed gaan, gezonder leven dan nachtbrakers. Finse wetenschappers kwamen tot deze conclusie bij een observatie naar de relatie tussen…

“Je moet niet alleen het lichaam voeden, maar ook de geest”

Isabelle Plasmeijer (32) heeft haar eetstoornis overwonnen en helpt lotgenoten nu om hetzelfde te doen. Hoe is het bij jou ontstaan? “Op mijn zestiende had ik stiekem afslankpillen via internet…

“Ik was een angstig meisje met weinig zelfvertrouwen”

Esther (47) ontwikkelde de eetstoornis Binge Eating Disorder (BED) al in de pubertijd, maar realiseerde zich dit pas op haar veertigste. BED was voor haar een manier om met haar…

Dieudonnée heeft een voedselallergie: “Ik moet alle etiketten checken”

Dieudonnée (31) is allergisch voor vele soorten voedsel: noten, steen- en pitvruchten, meloen, wortel, selderij, paprika en zo verder. Daarnaast kan ze niet tegen huisstofmijt, honden, vogels en katten én…

‘Door ouders te helpen, help je ook het kind’

Sociale hulpverlening – bijvoorbeeld aan mensen met een verstandelijke handicap, ouderen met dementie of mensen met een psychiatrische aandoening – werkt beter als niet alleen de cliënt, maar ook diens…

“Donkere materie” van menselijk DNA in kaart gebracht

Onderzoekers hebben een grote stap gezet in het beter begrijpen van het menselijk DNA. Door voor 250 Nederlandse families alle variaties in hun DNA in kaart te brengen, hebben ze…

App met ‘noodplan’ voor geestelijke gezondheid

Een angstaanval of een plotselinge drang naar drank of drugs overkomt mensen niet alleen als zij thuis zijn. De map met het crisispreventieplan ligt vaak thuis, een behandelaar is niet…

De keuze voor botox: “Ik wilde er gewoon frisser uitzien”

Carola Vermeer was 37 jaar en zat lekker in haar vel. Tóch werd ze alsmaar nieuwsgieriger naar de mogelijkheden van botox om mooi oud te worden. Ze liet zich behandelen…

Patiëntenverhaal incontinentie

“Ik heb altijd wel een zwakke blaas gehad, moest vaak plassen en had vaak een blaasontsteking. Maar na de bevalling van ons eerste kind, nu acht jaar geleden, kreeg ik…

Anticonceptie, een persoonlijke keuze

Voor het voorkomen van een zwangerschap bestaan verschillende anticonceptiemiddelen. Elk voorbehoedsmiddel heeft zijn eigen voor- en nadelen. De keuze voor de meest geschikte vorm is dan ook heel persoonlijk en…

Myomen kunnen lastige jongens zijn

Myomen komen voor bij 40% van de Europese vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Niet altijd zijn ze zich hiervan bewust, want in de helft van de gevallen geven myomen (vleesbomen)…

Aanpak van overgewicht en diabetes door aanpassing leefstijl

Onze Westerse maatschappij kampt met een toenemend aantal chronisch zieke mensen. Diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, kanker: het zijn slechts voorbeelden van chronische ziekten die mede zijn verbonden aan onze…

“Je moet ook zelf wat doen om je vetpercentage te verlagen”

Diana Kroonenburg (38) werkt op twee scholen in Zaanstad en staat voor de klas. “Ik werd zwaarder in mijn pubertijd. Eind middelbare school wilde ik er iets aan doen en…

Omdat afvallen leuk kan zijn

Easyslim.nu helpt mensen die willen afvallen. Dankzij het geavanceerde afslankapparaat wordt vet afgevoerd en spieren getraind. Maar wie wil afvallen krijgt in de afslankstudio’s van Easyslim.nu ook voedingsadviezen. En een…

Diabetes type 2 aanpakken met leefstijlverandering

Een koolhydraatarm dieet als therapie voor diabetes type 2: meer en meer wordt aangetoond dat het kan. Wim Tilburgs deed een leefstijlverandering en kon al heel snel helemaal stoppen met…

“Al na een week voelde ik resultaat”

Eveline van de Waterlaat is diëtiste, psycholoog en PowerSlim voedingscoach. Samen met haar cliënt Marion bespreekt ze de werkwijze en het resultaat van het afslankprogramma. Wat was het moment dat…

Diabetes type 2 en overgewicht voorkomen en genezen: het kan

Voor een groot deel is onze Westerse leefstijl met zoet, vet en veel eten en weinig beweging schuldig aan het ontstaan van allerlei chronische ziekten als diabetes en obesitas. Een…

PowerSlim: geen dieet, maar leefstijlverandering

Hylke Boelens en Gitte Smolders zijn diëtist met een specialisatie in de klinische psycho-neuro-immunologie. Dit wil zeggen dat zij kijken naar de mens als geheel. Vanuit die visie ontwikkelen zij…

Stapje dichterbij behandeling en preventie buikgriep

Wetenschappers van de KU Leuven hebben een onderzoeksmodel ontdekt om de menselijke variant van het norovirus te kweken en bestuderen. Tot nu toe kon men het virus enkel onderzoeken via…

Overgewicht vergroot de kans op artrose

Artrose is een aandoening waarbij een ontsteking in het gewricht ontstaat. Deze ontsteking ontstaat door kraakbeenslijtage en kan leiden tot pijn, stijfheid en zwellingen rondom het ontstoken gewricht. Een risicofactor…

Dragerschap ziekte van Duchenne aan te tonen met NIPT-test

De niet-invasieve prenatale test (NIPT) kan niet alleen grote genetische afwijkingen bij baby’s opsporen, maar levert in zeldzame gevallen ook andere resultaten op. Uit een studie van het centrum voor…

Bewegingen rond langer zelfstandig thuis wonen

In onze vergrijzende samenleving wonen ouderen steeds langer zelfstandig, in hun eigen woning. Dat stelt de nodige eisen aan de zorg en aan de woningen. Want niet iedere woning is…

Complexe ggz-patiënten geholpen met hoogspecialistische zorg

Psychische aandoeningen kunnen bijzonder complex zijn en mensen die hiermee kampen, vallen meer dan eens qua zorg en behandeling tussen wal en schip. Drs. Ellen Mogendorff van de stichting TOPGGz…

Kinderopvang Den Helder: ‘betrokken, ontdek en ontwikkel’

Jeugdontwikkeling bieden en de mensen die zorg geven ontzorgen. Dat zijn de kerndoelen van de recent geopende Villa Wilhelmina in Purmerend, onderdeel van Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH). Villa Wilhelmina…

Blijf op de hoogte