Blijf op de hoogte

Een hoog eigen risico en onverwachte zorg: wat nu?

Je hebt jouw eigen risico opgeschroefd naar een hoger bedrag en hebt te maken met onverwachte kosten voor zorg. Hoe ga je om met onverwachte zorgkosten en wat doe je als je deze niet kunt betalen?

Hogere zorgkosten dan verwacht

Omdat je nooit gebruik maakt van kosten uit de basisverzekering, heb je het eigen risico omhoog geschroeft. Het kan helaas voorkomen dat je onverwachte zorgkosten hebt, zoals bij een gebroken been, ziekte of andere behandelingen bij een medisch specialist. Iedereen in Nederland moet het eigen risico betalen bij een behandeling voordat de overige kosten vergoed worden door de zorgverzekeraar. Je kunt het eigen risico tot 885 euro verhogen. Wanneer je wordt behandeld door een zorgverlener die niet gecontracteerd is bij jouw zorgverzekeraar, kan het zijn dat je eigen bijdrage hoger uitpakt dan het vastgestelde bedrag. In sommige gevallen wordt de zorg niet vergoed. Een spoedgeval is hier altijd van uitgesloten. Wanneer je de zorg die je nodig hebt niet had verwacht, kan dit een zure rekening zijn die op de deurmat valt. Het is dan ook niet vreemd wanneer het niet lukt om de rekening te betalen.

Help! Er wordt een incassobureau ingeschakeld

Wanneer het je niet lukt om de rekening van het ziekenhuis of andere specialist te betalen, kan het zijn dat er door een incassobureau Den Bosch een herinnering wordt gestuurd. Het kan slim zijn om contact op te nemen met het incassobureau en samen met de incasso advocaat je situatie te bespreken. Het incassobureau is een bemiddelaar die het liefste tot een goede oplossing voor alle partijen komt. Zo kan het zijn dat het bureau je helpt om een goede betalingsregeling te treffen, zodat je zonder schulden de zorgkosten kunt betalen.

De factuur was niet terecht

In sommige gevallen heb je zorg – verwacht dan wel onverwacht – gekregen waarvan een groot gedeelte vergoed had moeten worden door de verzekeraar, maar de verzekeraar dit niet gedaan heeft. Of er is een andere reden dat je vindt dat je niet verantwoordelijk bent voor de betaling, wanneer de behandeling niet geslaagd is, bijvoorbeeld. Wanneer je denkt recht te hebben op een schadevergoeding, kun je altijd overleggen met een advocaat. Dit kan ook met een incassobureau wanneer zij ingeschakeld zijn door de zorgverlener. Het kan altijd voorkomen dat er ergens een fout gemaakt is, waardoor je zorgkosten toch vergoed worden. Het is dan ook goed om het gesprek aan te gaan met de zorgverlener of de verzekeraar. Door met elkaar de dialoog te voeren, al dan niet met behulp van een incasso advocaat, is de kans dat jullie er samen uit komen erg groot.

Gerelateerde artikelen

Een gezonde levensstijl is heel belangrijk voor een gelukkig en energiek leven. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dit kun je doen door te letten op je…

Padel, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is een sport die snel aan populariteit wint over de hele wereld. Het is een dynamische sport die je met…

In de zorgsector draait alles om mensen helpen, maar wat gebeurt er als de helpers zelf hulp nodig hebben? Hier komt de bedrijfshulpverlening (BHV) om de hoek kijken. BHV is…

Ouder worden is een natuurlijk proces waar we allemaal mee te maken krijgen. Het is een proces dat je mag omarmen en waar je trots op mag zijn! Toch hoeft…

Cocaïne, vaak afgekort als coke, is een van de meest besproken en beruchte drugs ter wereld. Het wordt vaak geassocieerd met glamour en succes, maar de realiteit is veel grimmiger.…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.