Blijf op de hoogte

Trombose zelfzorg

Trombose zelfzorg, uitgevoerd door de geïnformeerde en geïnvolveerde patiënt is van toegevoegde waarde voor de conventionele Nederlandse trombosezorg

Over de ziekte

Gerelateerde artikelen

Mensen hebben van nature een drang naar regelmaat in hun leven. Zo functioneert ieder lichaam op basis van een biologische klok en eten we volgens een redelijk vaststaand dieet. Dit…

Kort na de geboorte van Duuk (nu 11 jaar) werd er een complexe hartafwijking bij hem ontdekt. Door deze hartafwijking bestaat een hoog risico dat er ergens in de bloedvaten…

Vakantie heeft een positief effect op het welzijn van mensen, maar gaat meestal gepaard met een lange zit in het vliegtuig, de auto of op een boot. Mensen met trombose…

Als het om zorg gaat, laten veel mensen het doorgaans liever aan professionals over, maar bij bepaalde ziekten is zelfzorg een prima optie. Dit is dan ook het geval bij…

Bloedstolling is een cruciaal onderdeel van het lichamelijk mechanisme voor het voorkomen van bloedverlies. Het is een buitengewoon complex proces waar een groot aantal eiwitten – de zogenaamde stollingsfactoren –…

 

Behandeling

Gerelateerde artikelen

“Het allerbelangrijkste is toch dat ik mijn vrijheid weer terug heb. Echt een verademing!” Dat zijn de woorden van Arianne (45) die door haar ziekte een verhoogde kans loopt op…

Vitaminen zijn belangrijk om ons lichaam te kunnen laten functioneren. Trombosepatiënten slikken vitamine K remmende medicatie om te voorkomen dat het bloed te snel stolt. Heeft dit een negatieve invloed…

Zelfzorg bij trombose begint steeds meer gemeengoed te worden in de gezondheidszorg. Zo zijn er steeds meer trombosepatiënten die het heft in eigen handen nemen en zelf onder minimale begeleiding…

Trombose is een aandoening waarbij er in de bloedvaten stolsels vormen. Als ze in de slagaderen voorkomen, zorgen deze zogenaamde trombus voor verminderde bloedtoevoer, en in de aderen voor verminderde…

De honderdduizenden Nederlandse trombosepatiënten die zogeheten vitamine K-antagonisten (VKA) gebruiken om bloedstolsels in de (slag) aders tegen te gaan, zijn vaak afhankelijk van de expertise van trombosediensten bij het toedienen…

 

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.