Blijf op de hoogte

Haarvitamines: het geheime wapen voor dik en gezond haar!

De één is geboren met een volle bos haar en de ander kan hier alleen maar van dromen. Het kan ook voorkomen dat je het haar van je dromen had, maar het door omstandigheden is beschadigd, uitvalt of dunner is geworden. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd om je haar gezonder krijgen en dat zonder resultaat, mega frustrerend. Maar heb je al weleens geprobeerd om het haar van binnenuit te voeden? Wij hebben het geheime wapen voor gezond haar: haarvitamines!

Haarvitamines, werkt dit echt?

Met haarvitamines voedt je het haar van binnenuit. Haarvitamines bevatten namelijk essentiële voedingsstoffen die het haar van binnenuit voeden en versterken. De nutriënten worden door het lichaam opgenomen en via de hoofdhuid naar de haarzakjes geleid. Hier begint je haar met groeien, dus het is ook belangrijk om hier te beginnen met de verzorging. Gezond haar is altijd een combinatie van externe verzorging, zoals het gebruik van de juiste shampoo en conditioner, je voedingspatroon, genetica, levensstijl en levensfase. Wil jij graag gezond, lang, dik en stralend haar? Dan kun je haarvitamines toevoegen in jouw reis naar gezond haar!

Welke vitamines stimuleren de haargroei en haargezondheid?

Om je haar van binnenuit te verzorgen is het belangrijk om de juiste vitamines in te nemen. Er zijn vitamines die daadwerkelijk een positief effect kunnen hebben op je haargroei zoals bijvoorbeeld Biotine, maar is meer: 

  • Vitamine A: Vitamine A is essentieel voor de productie van talg. Talg is een natuurlijke olie die de hoofdhuid hydrateert en zowel een gezonde hoofdhuid als gezond haar bevordert.
  • Vitamine B-Complex (Biotine, B5, B6 en B12): Biotine is een B-vitamine die heel bekend is om de voordelen die het kan bieden voor jouw natuurlijke schoonheid. Biotine wordt dus ook niet voor niets de schoonheidsvitamine genoemd. B-vitamines bevorderen de haargroei en helpen haaruitval te voorkomen. Daarnaast heeft het ook een positief effect op je huid en je nagels, een echte scoonheidsvitamine dus! 
  • Vitamine D: De zonnevitamine helpt bij het creëren van nieuwe haarfollikels, wat de basis is voor een gezonde haargroei. 
  • Vitamine E: Vitamine E is een antioxidant en antioxidanten hebben een beschermende werking. Zo helpt vitamine E bij het beschermen van de haarzakjes tegen haarschade en verbetert het de bloedcirculatie naar de hoofdhuid. Doordat de bloedcirculatie opgang komt kunnen voedingsstoffen en zuurstof bij de haarzakjes komen en kan je haar gezond groeien! 

Razend populaire en effectieve haarvitamines

De eerder genoemde vitamines kun je uiteraard terugvinden in je dagelijkse voeding. Een gezonde levensstijl met een gezond voedingspatroon is erg belangrijk, maar wil je je haar echt een vitamine boost geven? Dan zijn voedingssupplementen aan te raden om de haargroei te stimuleren. Je wil natuurlijk wel haarvitamines gebruiken die écht werken, geen schadelijke stoffen bevatten en misschien ook vegan zijn. Een betrouwbaar merk is Vitakruid. Vitakruid is bekend geworden om hun populaire Silsolutions, dit is een drankje dat de gezondheid van haar, huid en nagels stimuleert. De resultaten werden massaal op het internet gedeeld en liegen er niet om. Silsolutions bevat namelijk Silicium, dit is een belangrijk mineraal voor het lichaam dat het lichaam niet zelf kan aanmaken en bijdraagt aan de gezondheid van je haar, huid en nagels. Vitakruid produceert voedingssupplementen met een hoge biologische beschikbaarheid en natuurlijke vormen, deze vormen worden beter door het lichaam opgenomen waardoor de supplementen effectiever zijn dan supplementen die synthetische stoffen bevatten, die ook nog eens schadelijk kunnen zijn. Daarnaast biedt Vitakruid veganistische en duurzame voedingssupplementen en haarvitamines aan die voor iedereen geschikt zijn. 

Kunnen haarvitamines ook grijs haar verminderen?

Oud worden we allemaal, en grijs vaak ook. Alhoewel je het op den duur zal moeten accepteren, kan het zo zijn dat je het grijs worden nog even wil uitstellen. Ook in dit geval zijn haarvitamines effectief. Haarvitamines kunnen helpen bij het behoud van de natuurlijke haarkleur omdat de algemene gezondheid van het haar wordt ondersteund. Het vitamine B-complex is vooral een belangrijk voedingssupplement om het grijs worden nog even uit te stellen. Deze vitamine helpt namelijk bij het behouden van de pigmentatie, of terwijl de natuurlijke haarkleur. 

Voeding voor gezond haar

De vitamines die een positieve bijdrage leveren zijn uiteraard ook terug te vinden in je dagelijkse voeding. Het is dus belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren tijdens jouw reis naar gezond haar. Wist je dat er zelfs voedingsstoffen zijn die de haargroei stimuleren?

  • Vis en Omega-3 vetzuren: Bevorderen een gezonde hoofdhuid en verminderen haaruitval. Heeft er iemand zin in sushi?
  • Noten en zaden: Zet de borrelnootjes maar klaar! Noten en zaden zijn namelijk rijk aan zink en essentiële vetzuren die de haargroei ondersteunen. Ongezouten en niet bewerkte noten bevatten natuurlijk wel de meeste voedingsstoffen. 
  • Volkoren en granen: Bieden ijzer en vitamine B, wat essentieel is voor gezond haar.

Wil jij genieten van glanzend, lang, dik haar en je natuurlijke haarkleur zo lang mogelijk behouden? Dan vormen haarvitamines zoals die van Vitakruid, in combinatie met een gezond dieet een krachtig team om je haargroei te stimuleren en de algemene gezondheid van het haar te verbeteren. Nu kun je eindelijk weer genieten van gezonde, stralende haren en straal ook jij als nooit tevoren!

Gerelateerde artikelen

Omega 3 vetzuren zijn onmisbaar voor onze gezondheid, ondersteunen het hart, de hersenen, en de ogen, en zijn essentieel omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Normaal wordt omega…

Ketamine, ooit vooral bekend als verdovingsmiddel in de medische wereld, heeft de afgelopen jaren een opmars gemaakt als recreatieve drug. Hoewel het gebruik ervan nog steeds relatief laag is in…

Tegenwoordig is het hebben van een uitgebreide skin care routine steeds populairder aan het worden. Toch kan het lastig zijn om te weten waar je nu moet beginnen. Daarom hebben…

Het verlies van een dierbare is een van de meest uitdagende ervaringen die we als mensen kunnen doormaken. Te midden van rouw en verdriet moeten we echter ook praktische stappen…

Het wordt wel vaker gezegd: ons lichaam is een geavanceerde machine waarin elk onderdeel van invloed is op de werking van het geheel. Wanneer ergens iets niet goed gaat, heeft…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.