Blijf op de hoogte

Wellness Kliniek zet in op innovatieve MIBIS techniek bij borstvergroting

Wellness Kliniek in Genk, een van de bekendste Belgische privé klinieken op het gebied van cosmetische chirurgie, heeft zelf een innovatieve techniek ontwikkeld waarmee borstvergrotingen met implantaten op een uiterst veilige manier uitgevoerd kunnen worden. De MIBIS techniek wordt al jaren succesvol inzet, waardoor dames op een veilige manier de gewenste cupmaat kunnen krijgen.

Minimally Invasive Breast Augmentation Surgery

De MIBIS techniek, oftewel de minimaal invasieve borstimplantaat chirurgie methode, heeft als focus om de incisie in de borsten zo klein mogelijk te houden. Dat biedt meerdere voordelen. Zo geeft het esthetisch gezien een mooier resultaat, omdat er minder littekens achterblijven. Daarnaast is het ideaal om zo min mogelijk in het lichaam te snijden. Hoe kleiner de incisie, hoe sneller normaal gesproken het herstel, en hoe kleiner de kans op complicaties. Dat maakt deze techniek erg interessant.

Uiteraard moet de incisie groot genoeg zijn om de implantaten te kunnen plaatsen. Hiervoor kijkt Wellness Kliniek specifiek naar het type borstimplantaat. Die zijn namelijk beschikbaar in verschillende merken en vormen, waarbij de kliniek in het bijzonder let op wat er bij je wensen en lichaam past. De incisie wordt afhankelijk daarvan gemaakt rond het tepelhof, de plooi onder de borst of in de okselholte. Met speciaal ontwikkelde instrumenten die passen bij deze techniek kunnen de implantaten vervolgens geplaatst worden.

Nieuw is de MIBIS techniek ondertussen al niet meer, want hij wordt al jaren succesvol ingezet door Wellness Kliniek. De Belgische kliniek die werd opgericht in 1996, heeft sinds 2021 ook een vestiging in Barcelona geopend, waar ze ook deze techniek inzetten voor borstvergrotingen met implantaten.

Dezelfde dag nog naar huis

Juist doordat de MIBIS techniek minimaal ingrijpend is, sluit dit perfect aan bij het concept Dagkliniek. De ingreep neemt minder dan een uur in beslag en je mag dezelfde dag nog naar huis. Wel word je in de uren na de behandeling uiteraard goed in de gaten gehouden. Indien je van ver weg komt, dan is een overnachting wel optioneel, maar dus zeker niet noodzakelijk. De hechtingen zijn zelf-oplosbaar, wat nog een groot voordeel is van deze ingreep. Men hoeft niet terug naar de kliniek om ze te laten verwijderen.

Hoewel de MIBIS techniek vooruitstrevend is op het gebied van incisie, herstelperiode en tijdsduur van de ingreep, moet je natuurlijk wel herstellen. Binnen een week zal al een groot deel van de genezing plaatsvinden, en het volledige proces neemt circa drie tot zes maanden in beslag. In de eerste zes weken na de ingreep wordt er een speciale niet-voorgevormde bh gedragen. Daarnaast worden de juiste leefregels gedeeld, waaronder richtlijnen op het gebied van douchen, wassen en sporten.

Borstvergroting nog altijd populair

Hoewel de borstvergroting niet altijd positief in het nieuws is, behoort een borstcorrectie nog altijd tot de populairste ingrepen onder dames. Niet alleen de borstvergroting met implantaten, maar ook de borstlift en borstverkleining. Die laatste kun je overigens ook in een ziekenhuis laten uitvoeren.

Waarom je dan zou kiezen voor een privé kliniek? Die hebben vaak meer ervaring in specifieke behandelingen, doordat ze deze meerdere keren per dag uitvoeren. Bovendien zijn de wachttijden vaak stukken korter. Verder ervaren mensen de persoonlijke aandacht in de privé klinieken vaak als positiever ten opzichte van de grootschaligere ziekenhuizen.

Gerelateerde artikelen

Lastig kunnen zien is een probleem waar veel mensen mee kampen. Zo meldde het CBS in een onderzoek uit 2022 dat 62% van de mensen wel eens een bril draagt…

In onze snel bewegende moderne wereld, waar afleidingen overvloedig zijn en de last van verantwoordelijkheden overweldigend kan zijn, zoeken velen van ons naar manieren om opnieuw verbinding te maken met…

Haar. Het wekt nogal eens wat discussies op. We hebben er (bijna) allemaal mee te maken en iedereen kent zijn of haar eigen wensen en voorkeuren als het gaat om…

De één is geboren met een volle bos haar en de ander kan hier alleen maar van dromen. Het kan ook voorkomen dat je het haar van je dromen had,…

De CE-markering op machines geeft aan dat een product voldoet aan de Europese wetgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu. Deze markering is verplicht gesteld voor verschillende producten,…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.