Blijf op de hoogte

5 Manieren om extra magnesium binnen te krijgen

Magnesium is een ongekend populair voedingssupplement en dat is niet voor niets. Naast het feit dat er steeds meer onderbouwd wetenschappelijk onderzoek naar buiten komt die de positieve effecten van het mineraal aantonen, zijn er talloze positieve gebruikersreviews te vinden op het wereldwijde web. Van meer energie tot een zachtere huid en betere slaap, wie een snelle zoektocht doet op de populairste zoekmachine op internet, leest al snel zulk soort uitspraken en beweringen.

Reden genoeg dus om een blog te schrijven die jou vertelt hoe jij (snel) extra magnesium binnen kan krijgen. Vijf manieren horen we je zeggen? Jazeker, er zijn meerdere wegen naar Rome, waardoor je niet per sé heel veel spinazie hoeft te eten om voldoende van dit o zo belangrijke mineraal binnen te krijgen.

1: Magnesium druppels

Wist jij dat ze bestonden? Magnesiumdruppels? Het is (nog) niet de meest gangbare vorm, maar druppels met magnesium zijn echt ideaal! Doordat de druppels zeer geconcentreerd zijn hoef je er namelijk maar weinig van te nemen. Nog een voordeel van de hoge concentratie is dat ze in een makkelijk mee te nemen flesje zitten die je overal mee naartoe kan nemen. Stop het flesje in je tas, zodat je op je werk een paar druppels in je koffie of ontbijt kunt doen. De licht zoute smaak geeft bovendien een lekkere twist aan je koffie, smoothie of yoghurt. Ben jij al nieuwsgierig?

2: Magnesium in poedervorm

Magnesiumpoeder is de vorm van het voedingssupplement dat we, naast pillen en capsules, al langer kennen. Magnesium in poedervorm is een prima manier om extra magnesium binnen te krijgen omdat je, net als de druppels, poeder makkelijk in andere voedsel kan verwerken. Maar nog makkelijker is om het magnesiumpoeder in je favoriete sapje of gewoon een glas water te doen, om het vervolgens op te drinken.

Een ander voordeel van poeder is dat er geen extra middelen aan toe zijn gevoegd om het tot een consumeerbaar product te maken. Bij pillen en capsules is dit bijvoorbeeld wel het geval; hier zitten vulstoffen en bindingsmiddelen aan toegevoegd om het magnesium bijelkaar te houden. Nog een voordeel is dat poeder makkelijker weg te krijgen is in vergelijking met dikke pillen of capsules.

3: Badkristallen met magnesium

De bovenstaande twee manieren zijn beide orale middelen. Dat wil zeggen dat ze beide via de mond ingenomen moeten worden, om vervolgens via je maag en darmen verder in het lichaam opgenomen te worden. Magnesium kan echter ook via de huid opgenomen worden.

Neem bijvoorbeeld een warm bad waar je badkristallen met magnesium in op wilt lossen. Dan hoef je er helemáál geen moeite voor te doen! Het magnesium wordt namelijk via je huid opgenomen terwijl jij lekker ontspannen in het bad ligt.

4: Magnesiumgel

Ben je niet zo van een warm bad en de gedwongen ontspanning tijdens het badderen? Maar wil je liever ook geen orale magnesiumsupplementen tot je nemen? Geen probleem! Magnesiumgel is de oplossing.

Magnesiumgel smeer je op je huid en al snel daarna is het ingetrokken zodat je gewoon je dagelijkse dingen weer kunt doen. Gel met magnesium zorgt niet alleen voor een hogere concentratie magnesium in je lichaamscellen, maar zorgt ook voor een gave, zachte huis. Het heeft namelijk een hydraterende werking op je huid en zuivert op die manier je huid. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld huidklachten hebt die zorgen voor een droge huid.

5: Magnesiumolie

Magnesiumolie helpt net als magnesiumgel tegen een droge huid. Het verschil met de gel is echter dat magnesiumolie in een handige spray geleverd wordt, zodat je het makkelijk evenredig op de huid aan kunt brengen.

Magnesiumolie wordt overigens het beste opgenomen via de handen, de oksels en de buikstreek. Wil je dus optimaal profiteren van de voordelen van magnesium, zorg dan dat je het op deze delen van je lichaam sprayt.

Conclusie

Magnesium is via verschillende manieren en supplementen binnen te krijgen. Naast goede, gezonde voeding die rijk is aan magnesium kan dat door middel van magnesium druppels, magnesium poeder, badkristallen met magnesium, magnesiumgel- en olie. Welke manier of welk supplement voor jou het meest geschikt is, hangt af van je persoonlijke voorkeur. De orale supplementen worden niet door iedereen goed verdragen, dus zijn magnesium supplementen voor uitwendig gebruik de betere optie. Voordelen van gel en olie met magnesium is dat ze naast de bijdrage aan een goede magnesiumbalans, ook een zachte, gehydrateerde huid tot gevolg hebben. Welke vorm je ook kiest, allemaal dragen ze bij aan extra magnesium in je lichaam en daarmee aan een goede magnesiumbalans.

Gerelateerde artikelen

Lastig kunnen zien is een probleem waar veel mensen mee kampen. Zo meldde het CBS in een onderzoek uit 2022 dat 62% van de mensen wel eens een bril draagt…

In onze snel bewegende moderne wereld, waar afleidingen overvloedig zijn en de last van verantwoordelijkheden overweldigend kan zijn, zoeken velen van ons naar manieren om opnieuw verbinding te maken met…

Haar. Het wekt nogal eens wat discussies op. We hebben er (bijna) allemaal mee te maken en iedereen kent zijn of haar eigen wensen en voorkeuren als het gaat om…

De één is geboren met een volle bos haar en de ander kan hier alleen maar van dromen. Het kan ook voorkomen dat je het haar van je dromen had,…

De CE-markering op machines geeft aan dat een product voldoet aan de Europese wetgeving op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu. Deze markering is verplicht gesteld voor verschillende producten,…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.