Blijf op de hoogte

Last van incontinentie problemen?

Incontinentieproblemen zijn erg vervelend. Incontinentieproblemen die langer aanhouden noemen we ook wel een incontinentie stoornis. Een incontinentie stoornis is een aandoening waarbij mensen de controle over hun blaas en/of darmen verliezen. Dit kan een zeer gênante en frustrerende aandoening zijn om mee te leven, maar er zijn behandelingen beschikbaar die de symptomen kunnen helpen verbeteren. Het eerste wat u kunt ondernemen is het aanschaffen van Tena incontinentiemateriaal. Dit verhelpt in ieder geval het optreden van doorlekken, en kan zorgen voor een zelfverzekerder gevoel. 

Verschillende soorten oorzaken en symptomen

Er zijn verschillende symptomen van incontinentie die van persoon tot persoon kunnen verschillen. Enkele veel voorkomende symptomen zijn:

  • Urine-incontinentie. Dit is de meest voorkomende vorm van incontinentie en verwijst naar het onvrijwillig lozen van urine. Het kan variëren van incidenteel lekken tot volledig verlies van controle over de blaas.
  • Darmincontinentie. Dit komt voor wanneer mensen de controle over hun stoelgang verliezen, wat kan leiden tot ongelukken of zelfbevuiling. Darmincontinentie komt minder vaak voor dan urine-incontinentie, maar kan net zo vervelend zijn voor degenen die er last van hebben.
  • Emotionele stress. Mensen met een incontinentie stoornis ervaren vaak veel emotionele stress vanwege de aard van de aandoening. Deze stress kan zich op fysieke manieren manifesteren, zoals hoofdpijn, buikpijn of pijn op de borst.

Verschillende soorten oplossingen

Er zijn veel verschillende behandelingen beschikbaar voor incontinentie problemen, afhankelijk van het type en de ernst van de aandoening. Enkele veel voorkomende behandelingen zijn medicatie, fysiotherapie, operaties en levensstijlveranderingen. Er zijn een aantal medicijnen beschikbaar die de urine- of darmfunctie kunnen helpen verbeteren. Deze medicijnen moeten mogelijk dagelijks worden ingenomen om effectief te zijn. Een operatie is een heftige ingreep, daarom raden de meeste artsen aan te starten met fysiotherapie en gedragsveranderingen. Tena lady is speciaal ontwikkeld om incontinentieproblemen iets draaglijker te maken en dan ook een goede oplossing. Deze producten kunnen gemakkelijk online besteld worden en voorkomen mogelijke gevoelens van schaamte bij de kassa. 

Incontinentie volledig genezen?

Hoewel er geen definitief antwoord op deze vraag is, is het in de meeste gevallen mogelijk om de symptomen van incontinentie aanzienlijk te verbeteren door veranderingen aan te brengen in het dieet, de levensstijl en/of de medicatie. Toch is er geen eenduidig antwoord te geven aangezien de situaties, oorzaken en symptomen met betrekking tot incontinentie erg verschillen. 

Kortom, incontinentie is en blijft een vervelende aandoening, maar met de juiste behandeling is er kans op verbetering. Indien je nog steeds een vervelend gevoel hebt over incontinentieproblemen, wordt er aangeraden een afspraak te maken bij je huisarts. 

Gerelateerde artikelen

Stress-urine-incontinentie (SUI) bij mannen is zeldzaam. Maar als er dan sprake van blijkt, tolereren mannen dit langer dan twee jaar voordat ze medische hulp zoeken – en een derde wacht…

Incontinentie is voor vele mannen en vrouwen vaak een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Er bestaan verschillende soorten urineverlies en de beleving van de kwaal is voor iedere persoon anders. Gelukkig bestaan…

“Incontinentie is niet normaal, ook niet als je ouder wordt.” Dat zegt bekkenfysiotherapeut en secretaris van beroepsvereniging NVFB Bernadette Berendes-van Dijk. Onder haar patiënten zijn niet alleen vrouwen, maar ook…

Hoeveel Nederlanders precies problemen met de bekkenbodem hebben, en de gevolgen daarvan, is niet duidelijk. Volgens schatting van de Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) zijn het er 1 miljoen. Waarschijnlijk zijn…

Chirurgen Robert Dijkstra en Niels Wijffels van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis hebben zich gespecialiseerd in de bekkenbodemchirurgie. Een specialisme, vaak onbekend bij patiënten, dat zich bezighoudt met de ‘uitgang’ van…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.