Blijf op de hoogte

Gehoorschade door hard geluid

Je bent echt niet goed bezig als je je gehoor niet goed beschermt tegen te veel en te hard geluid. Jaarlijks lopen duizenden jongeren in Nederland gehoorschade op.
En dit is gehoorschade die nooit meer te repareren is. Stoer doen is dus geen optie als je verstandig bent.

Waar moet je op letten als je gehoorbescherming koopt?

1 Geluidsdemping
2 Hoor wat je moet horen
3 Comfort

Demping

Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat het product wat je koopt voldoende geluid dempt voor de omgeving waarin je je gaat begeven. Je moet zorgen dat je uiteindelijk in de veiligheidszone terecht komt van onder de 80 dB (decibel). Bij een concert of festival zit je gemiddeld zomaar boven de 100 dB. Dit betekent dat de gemiddelde (SNR) dempingswaarde tenminste 20 dB moet zijn en voor de hoge tonen (8000 Hz) liefst meer dan 25 dB, want het zijn de hoge tonen, die het meeste schade aanrichten.

De dempingswaardes kun je terugvinden op de verpakking. Staan de dempingswaardes niet op de verpakking, laat ze dan liggen.

NoNoise gehoorbescherming is getest door het gerenommeerde Duitse IFA instituut en voldoet aan de hoogste normen die gesteld worden aan gehoorbescherming.
De SNR dempingswaarde van bijv. ‘NoNoise Music’ oordoppen is 21dB en voor de hoge tonen zelfs 28.5 dB, dus ruim voldoende om je kostbare oren te beschermen.

Hoor wat je moet horen

NoNoise gehoorbescherming bevat een uniek (gepatenteerd) geluidsfilter. Dit filter is gemaakt van een high-tech keramisch materiaal, ontwikkeld in de ruimtevaart en bevat een venturi kanaal (zie afbeelding). Doordat het materiaal bovendien zeer hard en glad is heeft het de eigenschap geluidsgolven te dempen, maar niet te vervormen of dof te laten klinken.

Het resultaat is een natuurlijk, kristalhelder geluid in je oren. NoNoise heeft deze techniek nog verder verfijnd met 8 frequentie-selectieve geluidsfilters die erop gericht zijn om bepaalde frequenties meer of minder te dempen, bedoeld voor 8 verschillende toepassingen, waarvan bijv. 1 geluidsfilter speciaal voor muziek. Dus gewoon bij goeie harde muziek is het resultaat met ‘NoNoise Music’ dat je oren wél beschermd zijn maar dat je nog UITSTEKEND kan horen. En dat is wel zo fijn als je met je vrienden op stap bent!

Comfort

Oordopjes worden gemaakt van verschillende materialen. Schuim, Siliconen zijn veel gebruikte grondstoffen. NoNoise is gemaakt van een zg. ‘medical grade TPE’, hetzelfde materiaal als wat gebruikt wordt voor het maken van babyspenen door de betere merken. Ervaring leert dat deze veel minder snel tot irritatie leiden en dus bijdragen aan een beter comfort.

De drie lamellen van de oordop zorgen ervoor dat de oordoppen in vrijwel ieder oor prima passen. Voor wie de ultieme pasvorm zoekt, is er ook de mogelijkheid “op maat” gemaakte oordoppen te bestellen, de zogenaamde ‘otoplasten’. Deze hebben dezelfde techniek qua filter maar met een nog hoger comfort.

Wil je meer weten over NoNoise ga dan naar: www.nonoise-earplugs.com

NoNoise oordoppen zijn verkrijgbaar voor verschillende toepassingsvormen:

  • Motor
  • Slapen
  • Reizen
  • Muziek
  • Werk
  • Watersport
  • Jagen
  • Hobby/Tuinieren

‘De eerste 100 bezoekers van de website maken kans op een gratis set “NoNoise Music” t.w.v. €19,95. Het enige dat je moet doen, is NoNoise Music testen en jouw ervaringen aan ons laten weten. Zodra we dit hebben ontvangen, krijg je van ons een unieke actiecode waarmee je vrienden maar liefst 25% korting krijgen op de aanschaf van een set NoNoise Music op de NoNoise Website.’

NoNoise logo oordopjes

Gerelateerde artikelen

Wanneer u toe bent aan het gaan dragen van een hoortoestel dan zijn er wel wat dingen die u van tevoren wilt weten. Dat lijkt ons niet meer dan logisch…

In 2013 kreeg Nanouk (21) de diagnose bijnierschorsinsufficiëntie (ziekte van Addison). Ze was toen 14 jaar. Er gingen heel wat jaren aan vooraf voordat bij haar de juiste diagnose werd…

Iedereen die lang genoeg leeft, zal op den duur te maken krijgen met een slecht gehoor. De haarcellen in het slakkenhuis van het oor worden gedurende iemands leven zwaar belast,…

Wie denkt aan hoortoestellen zal niet meteen stilstaan bij het wonderlijke stukje techniek dat dit eigenlijk is. Ondanks de spectaculaire ontwikkeling van het apparaat door de eeuwen heen, is haar…

Het cochleair implantaat maakt een snelle ontwikkeling door, voornamelijk als gevolg van voortschrijdende technologie. Tegelijkertijd blijkt het hulpmiddel ook te helpen bij bepaalde gevallen van tinnitus. Tijd om contact te…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.