Blijf op de hoogte

Waarom zou je geen gehoorbescherming dragen?

Veel mensen zijn zich tegenwoordig bewust van het belang van het dragen van gehoorbescherming. Er is veel aandacht voor de risico’s van lawaai en de gevolgen van gehoorschade. Toch is er een groeiend aantal mensen in Nederland met permanente gehoorschade.

Groeiend aantal mensen met gehoorschade

We worden steeds vaker blootgesteld aan schadelijk geluid en er zijn nog te weinig mensen die goede gehoorbescherming dragen.

Klinkt Goed brengt hier verandering in door het leveren van comfortabele en duurzame gehoorbescherming met het beste geluid. Ze onderscheiden zich bovendien door een uitgebreide persoonlijke service en garantie.

Niet meteen doof of slechthorend

Er heerst een misvatting over gehoorschade bij een grote groep mensen. Iedereen heeft wel eens situaties meegemaakt met schadelijk lawaai. Bijvoorbeeld bij het afsteken van vuurwerk tijdens oud & nieuw, bij harde muziek tijdens het uitgaan, windruis tijdens het motorrijden of als je werkt met zware machines.

Iedereen heeft achteraf ook wel eens een pieptoon of oorsuizen ervaren, een duidelijk teken dat de trilhaartjes in het gehoororgaan zijn beschadigd. Omdat men de volgende dag alles nog prima hoort ontstaat de misvatting dat er geen gehoorschade is. Deze misvatting maakt dat mensen zich minder kwetsbaar voelen.

Gehoorschade begint in de hoge tonen

Gehoorschade betekent in de meeste gevallen gelukkig niet dat je meteen doof of slechthorend bent. Gehoorschade zorgt er wel voor dat je frequentiebereik langzaam kleiner wordt. Het is een sluipend proces wat begint in de hoge tonen en wat je gehoor langzaam steeds slechter maakt. Je merkt er in het begin dus niets van.

Waarom zou je geen gehoorbescherming dragen

Soms is die piep blijvend

Veel mensen staan er niet bij stil dat blootstelling aan lawaai een nog groter risico met zich meebrengt. Het komt namelijk vrij vaak voor dat de piep, gebrom of suis in het oor niet meer weg gaat. Deze aandoening wordt tinnitus genoemd en zorgt voor veel concentratieproblemen, stress en soms zelfs slapeloosheid in het dagelijks leven. Je bent dan niet doof of slechthorend, maar de beschadigde haartjes blijven een signaal doorgeven aan de hersenen en je hoort dan een constante piep of suizen terwijl dit er helemaal niet is. Gehoorschade is onomkeerbaar en niet te genezen.

Gehoorschade op het werk

Als beroepsziekte zien we sinds 2014 eindelijk een dalende trend bij meldingen van gehoorschade. Waar gehoorschade voorheen beroepsziekte nummer 1 was, komt het aantal meldingen, met name in de industriële sector, steeds minder voor. De daling is vooral te danken aan preventieve maatregelen en meer aandacht voor veiligheid en gezondheid op het werk. Omdat werkgevers zich vaak meer bewust zijn van het nut om te investeren in preventie en daarmee de veiligheid, gezondheid en werkomgeving van hun werknemers verbeteren.

Meeste gehoorschade in de bouw

De bouwnijverheidssector loopt hier opvallend op achter. Ruim 90% van de meldingen van gehoorschade door lawaai op het werk, is afkomstig van mensen werkzaam in de bouw. De oorzaak hiervoor ligt waarschijnlijk in de vele bezuinigingen tijdens de economische crisis in de afgelopen jaren.

Werkgevers in de bouw hebben om financiële redenen vaak gekozen voor minder goede oplossingen, zoals oorkappen. Een verkeerde bezuiniging, want deze zijn in aanschaf misschien goedkoper maar moeten vaker vervangen worden. Gehoorbescherming op maat is iets duurder in aanschaf maar gaat 4 tot 5 jaar mee en is daarom op de lange termijn een betere investering. En dan hebben we het nog niet eens over de vele malen betere kwaliteit en comfort van gehoorbescherming op maat.

Gehoorbescherming in vrije tijd

We worden ook blootgesteld aan schadelijk geluid in onze vrije tijd. De verontwaardiging is vaak groot wanneer een werkgever niet wil investeren in kwalitatieve gehoorbescherming, maar buiten de werk- of bouwplaats wordt gehoorbescherming nog weinig gebruikt. Op festivals dragen hooguit 5% van de bezoekers goede gehoorbescherming. Onder motorrijders is er wel veel aandacht voor veiligheid en bescherming, maar ook bij deze groep wordt er nog te weinig gehoorbescherming gedragen.

Waarom zou je geen gehoorbescherming dragen

Comfortabele gehoorbescherming met het beste geluid

Klinkt Goed heeft zich als doel gesteld om te zorgen dat er minder weerstand is voor het dragen van gehoorbescherming door zich alleen te richten op kwalitatieve, duurzame en comfortabele gehoorbescherming. Met de unieke keramische filters heeft deze gehoorbescherming het beste geluid en door het open filter ben je niet afgesloten van de buitenwereld. Het geluid is natuurgetrouw en komt alleen iets zachter binnen.

Gehoorbescherming met een natuurgetrouw geluid

Waarom dragen mensen geen gehoorbescherming terwijl ze de risico’s kennen? Het is misschien te vergelijken met mensen die geen condooms dragen, simpelweg omdat de seks dan minder lekker is. Veel mensen dragen waarschijnlijk geen gehoorbescherming omdat ze slechte ervaringen hebben met oorproppen en oorkappen die knellen of zweten en een dof geluid geven omdat je oren helemaal worden afgesloten. Klinkt Goed biedt daarvoor de oplossing: comfortabele gehoorbescherming met een natuurgetrouw geluid.

Gratis aanmeten en 2 jaar garantie

Klinkt Goed is een vrij nieuwe specialist op het gebied van gehoorbescherming en heeft in korte tijd een stevig marktaandeel weten te veroveren door een servicegerichte en persoonlijke aanpak. Ze onderscheiden zich niet alleen door de kwaliteit en comfort, maar ook door de uitgebreide persoonlijke service en garantie. Ze komen persoonlijk langs voor het maken van een gratis oorafdruk, ook voor één aanmeting. Het afnemen van een onderhoudsabonnement of verzekering met jaarlijkse kosten is niet nodig. Klinkt Goed geeft 2 jaar garantie en ben je je gehoorbescherming kwijt of is het beschadigd, dan maken ze een nieuw setje voor de helft van de prijs, op basis van de bestaande afdruk. Dat is nog eens service!

Klinkt Goed gehoorbescherming is verkrijgbaar voor slechts €119,80 per complete set (€99,- exclusief btw). Universele gehoorbescherming met dezelfde keramische filters is verkrijgbaar vanaf €19,95. Een afspraak aanvragen voor het gratis aanmeten kan via www.klinktgoed-gehoorbescherming.nl, of telefonisch via: 085-30 31 535. Mailen mag natuurlijk ook via: info@klinktgoed.com

Klinkt Goed logo

Gerelateerde artikelen

Wanneer u toe bent aan het gaan dragen van een hoortoestel dan zijn er wel wat dingen die u van tevoren wilt weten. Dat lijkt ons niet meer dan logisch…

In 2013 kreeg Nanouk (21) de diagnose bijnierschorsinsufficiëntie (ziekte van Addison). Ze was toen 14 jaar. Er gingen heel wat jaren aan vooraf voordat bij haar de juiste diagnose werd…

Iedereen die lang genoeg leeft, zal op den duur te maken krijgen met een slecht gehoor. De haarcellen in het slakkenhuis van het oor worden gedurende iemands leven zwaar belast,…

Wie denkt aan hoortoestellen zal niet meteen stilstaan bij het wonderlijke stukje techniek dat dit eigenlijk is. Ondanks de spectaculaire ontwikkeling van het apparaat door de eeuwen heen, is haar…

Het cochleair implantaat maakt een snelle ontwikkeling door, voornamelijk als gevolg van voortschrijdende technologie. Tegelijkertijd blijkt het hulpmiddel ook te helpen bij bepaalde gevallen van tinnitus. Tijd om contact te…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.