Blijf op de hoogte

Breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan een spannende presentatie?

Zweten doen we allemaal. En dat is maar goed ook, want door het uitscheiden van vocht wordt de lichaamstemperatuur geregeld en kan overmatige warmte het lichaam weer verlaten. Maar breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan een spannende presentatie? Dan kan dat erg hinderlijk zijn.

De een transpireert meer dan de ander, en zodanig veel dat het een last wordt. Overmatig zweten wordt ook wel Hyperhidrosis genoemd en komt bij circa een half miljoen mensen voor. En hoewel zweet over het hele lichaam voorkomt, geldt voor hyperhidrosis dat de meest aangedane plekken de oksels, het gezicht, de handen en de voeten zijn. Goed zichtbare plekken voor de buitenwereld, waardoor je je kan schamen en overmatig zweten invloed heeft op je sociale leven. Daarnaast kan overmatig zweten ook leiden tot een geïrriteerde huid en kan activiteiten fysiek belemmeren. Waarom mensen overmatig transpireren is nog onduidelijk. Ongeveer een derde tot de helft heeft een familielid met hetzelfde probleem. Dat zou kunnen wijzen op een mogelijke erfelijke factor.

Permanent minder okselzweet met miraDry

Valt er iets aan te doen? Wel degelijk. Wat dan? Hoewel het lichaam zweetklieren nodig heeft om zichzelf te koelen, heeft een mens 2-4 miljoen zweetklieren – zo’n 2% is te vinden in de oksels. Het elimineren van deze zweetklieren heeft geen invloed op het vermogen van het lichaam om zichzelf te koelen. Met de miraDry-behandeling worden zweetkliertjes geëlimineerd door middel van elektromagnetische energie. Nadat de klieren zijn uitgeschakeld, groeien ze niet terug.

Het is gebleken dat deze behandeling okselzweet met 82% reduceert door de bron van overmatige transpiratie aan te pakken, en niet de symptomen. Daarbij heeft de miraDry-technologie zowel effect op de zweetklieren als de geurklieren. Na de behandeling zijn onprettige zweetgeuren tevens verleden tijd. De behandeling is niet operatief, duurt ongeveer 1,5 uur en is niet pijnlijk. In 80% van de gevallen is één behandelsessie afdoende voor een bevredigend resultaat.

Anti-transpiratie botuline injecties

Een alternatief om overactieve zweetklieren stil te leggen is met botuline toxine. Dit medicijn wordt met kleine injecties in de huid gespoten in de oksels. De toxine blokkeert de zenuw die zweetklieren aanstuurt, waardoor deze geen zweet meer kunnen produceren. Het effect van deze behandeling is vaak zeer goed, maar slechts van tijdelijke duur. Na 4 tot 7 maanden komen de overmatige zweetklachten meestal terug. De behandeling zal dus geregeld moeten worden herhaald.

miraDry bij Mauritskliniek

Mauritskliniek is een gespecialiseerd centrum voor diagnostiek en behandeling op het gebied van dermatologie, spataderen en medisch-cosmetische zorg. De Mauritskliniek voert miraDry-behandelingen al uit sinds 2014. De behandeling wordt uitgevoerd door een team van arts en medisch ondersteuning – allen specifiek getraind en gecertificeerd om de behandeling veilig en effectief uit te voeren.

Meer informatie?
mauritskliniek.nl/miradry

Gerelateerde artikelen

Haast iedereen trekt naar buiten als het helderste object aan de hemel zich in Nederland laat zien. Zeer terecht. De zon, of sterker nog, zonlicht doet namelijk veel goeds. Blootstelling…

Alles wat we doen en gebruiken qua cosmetische producten heeft gevolgen. Niet alleen voor ons zelf en voor onze huid,maar ook voor ons milieu en daarmee voor onze planeet. Met…

Lovea BIO Suncare is de eerste 100% natuurlijke lijn van zonneproducten op basis van minerale zonnefilters die recentelijk nog is verbeterd. De formule is 100% natuurlijk, vrij van parfums en…

In tijden waarin Photoshop en Instagram-filters elke afwijking kunnen corrigeren, mogen we het onderhoud van de huid niet vergeten. Tegelijkertijd zijn we steeds bewuster bezig met welke producten we op…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.