Blijf op de hoogte

Nieuwe behandeling van psoriasis

Robin heeft al 20 jaar last van psoriasis. Dit is haar verhaal.

Diagnose psoriasis

“Ruim 20 jaar geleden kreeg ik psoriasis. Aanvankelijk dacht ik dat het een allergie was, omdat ik veel met chemicaliën werkte. Helaas was dat niet zo en ik kreeg een enorme explosie. Heel vervelend, heel pijnlijk. Ja… dat was psoriasis.

Ik ben verpleegkundige en het is mijn werk om mensen aan te raken. Mensen keken met een vies gezicht naar mijn armen en vroegen: ‘Is dat besmettelijk?’. Natuurlijk is het niet besmettelijk, maar je kan het ze ook niet kwalijk nemen. Ze weten niet beter. Ik snap het wel, je went eraan, maar het is niet leuk.”

Lichttherapie en zalfjes

“Aanvankelijk wilde de specialist starten met medicatie, dat wilde ik niet, dus was het alternatief lichttherapie in het ziekenhuis en medicinale zalven, je kent het wel van die hormoonzalven. Zeer tijdrovend, met name de lichttherapie. Elke keer een half uur naar het ziekenhuis voor twee minuutjes in de lichtcabine. Het resultaat was zeer matig tot slecht.

Het enige wat echt goed geholpen heeft, dat waren de zwangerschappen. Zodra ik zwanger was, was de psoriasis weg. En in de zomer was mijn huid wat mooier, wat rustiger en was ik wat gaver. Ik ben veel buiten en mijn huid reageert heel goed op de zon.”

Laaggedoseerde onderhoudstherapie

“In november 2014 kreeg ik weer een enorme uitbarsting. Op advies van een bekende ben ik toen in contact gekomen met Dermasun Medical. Omdat mijn huid zo goed reageert op de zomerzon, zou dit misschien een oplossing kunnen zijn. Een laaggedoseerde onderhoudstherapie in plaats van een lichtkuur. Mijn dermatoloog schreef me de therapie voor en na vier maanden waren de meeste plekken eigenlijk weg en was mijn huid veel sterker en zag er mooier uit. Ik heb altijd een laag vitamine D gehad en ook dat was enorm gestegen.

Het is alsof ik de zomerzon naar mijn badkamer heb gehaald. Ik gebruik de lamp elke dag, 10 minuten per dag. Hij hangt in mijn douche, dus ik zou erbij kunnen douchen, maar dat doe ik niet. Ik zet lekker de radio aan en belicht 5 minuten voor en 5 minuten achter. Gewoon thuis, in mijn eigen tijd. Maar het allergrootste voordeel vind ik persoonlijk, dat ik geen medicijnen hoef te nemen of hoef te smeren naast deze lamp.

Van die zalven kreeg ik een ontzettend dunne huid, tot bloedens toe. Ik smeer geen zalven meer, ik slik geen pillen, ik sta alleen elke dag 10 minuten in mijn eigen badkamer te luisteren naar een muziekje terwijl de lamp zijn werk doet. Als je niet weet dat ik psoriasis heb, zie je het niet eens meer.”

Bent u benieuwd of Dermasun Medical u kan helpen, kijk op www.dermasun.com voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Haast iedereen trekt naar buiten als het helderste object aan de hemel zich in Nederland laat zien. Zeer terecht. De zon, of sterker nog, zonlicht doet namelijk veel goeds. Blootstelling…

Alles wat we doen en gebruiken qua cosmetische producten heeft gevolgen. Niet alleen voor ons zelf en voor onze huid,maar ook voor ons milieu en daarmee voor onze planeet. Met…

Lovea BIO Suncare is de eerste 100% natuurlijke lijn van zonneproducten op basis van minerale zonnefilters die recentelijk nog is verbeterd. De formule is 100% natuurlijk, vrij van parfums en…

In tijden waarin Photoshop en Instagram-filters elke afwijking kunnen corrigeren, mogen we het onderhoud van de huid niet vergeten. Tegelijkertijd zijn we steeds bewuster bezig met welke producten we op…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.