De diagnose borstkanker zet je leven in een ongekende stroomversnelling. De vragen buitelen over elkaar heen. Wat is mijn levensverwachting? Wanneer word ik opgenomen? Hoe kom ik uit de operatie? Wat moet er daarna allemaal gebeuren? Lingerie is voor de meeste vrouwen op dat moment de minste zorg, maar de behandelend arts vraagt je meestal van tevoren om een goede sport-bh met voorsluiting te kopen. En die blijkt dan zo gemakkelijk niet te krijgen. Anne-Marie de Bruijne van webwinkel www.annamamelle.nl kent de problemen maar al te goed.

Wat kan Annamamelle op zo’n moment voor u betekenen?

“Allereerst luisteren. Het is belangrijk dat mensen hun verhaal kwijtkunnen. Dat neemt al een hoop vertwijfeling weg. En vervolgens kan ik goede informatie geven. Een sport-bh met voorsluiting is meestal niet genoeg. Materiaal, stabiliteit en brede band zijn belangrijk, de cups moeten naadloos zijn en je moet de bh niet eerst hoeven wassen. Ook bij spoedopname zorgen we ervoor dat onze klant deze BH in huis heeft om meteen na de operatie te kunnen dragen.”

Hoe zit het met prothesen?

“Die worden in eerste instantie in een fysieke gespecialiseerde winkel aange-meten, maar als iemand op dat punt zijn draai gevonden heeft, kan ze ook bij ons terecht. Annemamelle is gespecialiseerd in postoperatieve en protheselingerie.”

Wat is het verschil?

“Bij een postoperatieve bh is alles gericht op genezing van de borst na mastectomie of reconstructie. Dan doet het voor de meeste vrouwen er niet zo veel toe of de bh mooi is of modieus, al letten we ook daar op smaak en vormgeving, het eindresultaat telt. Leven met een prothese, wil niet zeggen dat je plotseling van die ouderwets degelijke, witte lingerie moet gaan dragen. Protheselingerie kan ook vrolijk zijn of romantisch, sexy en modieus.”

Vind je dat niet in een gewone winkel?

“Ik vrees van niet. Het concept van de webwinkel geeft de mogelijkheid van een zeer uitgebreid assortiment en een persoonlijke benadering. Hierbij brengt mijn jarenlange verpleegkundige ervaring met borstkankerpatiënten en de opleiding in het aanmeten van protheselingerie en borstprotheses een grote meerwaarde. Mijn doel is dat vrouwen zich mooi en aantrekkelijk blijven voelen, ook na de operatie van borstkanker. Mijns inziens is dit het recht van iedere vrouw.”