Bij het zoeken naar een nieuwe woonvorm begint het bij een prettige fysieke omgeving. Alle woonzorglocaties van Domus Magnus, of het nu om een oude stadsvilla of een monumentaal landgoed gaat, staan op unieke plekken door heel Nederland. De omgeving is vertrouwd en kleinschalig en dit wordt doorvertaald naar het interieur. Om de omgeving optimaal aan te laten sluiten, luisteren wij naar de wensen en behoeften van de bewoners. Vanuit onze zorgexpertise wordt op elke locatie samen met een vaste interieurstyliste een huiselijke en intieme sfeer, met de juiste dosis prikkels, gecreëerd.

Zorg om interieur

De bewoners zijn gebaat bij een fijne omgeving. Hierdoor voelen zij zich thuis en op hun gemak. Het vormgeven en stylen van de algemene ruimten bepaalt de beleving van de woonzorglocatie. Hierbij is een goede harmonie tussen materialen en kleuren essentieel, een kloppend totaalconcept, wat leidt tot een goede gemoedstoestand van de bewoners.

Vertrouwde sfeer

De fysieke omgeving van een persoon met dementie kan sterk van invloed zijn op de kwaliteit van leven. Mensen met dementie zijn gevoeliger voor prikkels uit de omgeving en hebben daardoor een grote behoefte aan herkenning in een vertrouwde omgeving. Het leven in een natuurlijk ingerichte omgeving zorgt voor vermindering van pijn en stress, lagere vermoeidheid en toename van positieve stemming. Voor een warme en natuurlijke uitstraling worden materialen als zacht velours en vilt ingezet. Daarbij spelen planten een belangrijke rol bij geluiddemping en de (imiterende) verlichting bij het dag- en nachtritme.

Kleurgebruik

De natuur is een inspiratiebron. De kleur groen werkt kalmerend en geeft een gevoel van leven en een nieuw begin. De kleur bruin werkt aardend en blauw geeft vertrouwen. Deze kleuren komen op verschillende plekken terug in het interieur. Een treffende vertaling in meubels, kleuren, stoffen en materialen zorgt voor balans tussen rust en reuring. Met als doel voor iedere bewoner een fijne plek in het huis, waar hij of zij zich thuis voelt. Wilt u eens binnenkijken bij een van de locaties van Domus Magnus? U bent van harte welkom.

Meer informatie leest u op www.domusmagnus.com of bel 085 – 0645910.