Volkszanger Grad Damen onderging een haarimplantatie: “De mannen in mijn vaders familie hebben allemaal te maken met dunner wordend haar. Ik merkte de afgelopen tijd dat ook bij mij de inhammen op mijn hoofd sterk zichtbaar werden. Vrij spontaan heb ik besloten om hier via een haarimplantatie iets aan te doen.”

Behandeling in de kliniek

Voor Grad is esthetiek belangrijk. De afgelopen jaren werd zijn haar al dunner. Dit deed iets met mijn zijn ego. “Het is toch fijn om zo goed mogelijk voor de dag te komen in mijn vak”, zo legt hij uit. “Ik ben nu tweeëndertig jaar. Een haarimplantatie is prijzig. Gelukkig kan ik er de komende jaren nog veel plezier van hebben. ”

De behandeling in de kliniek verliep voorspoedig. Voorafgaand waren er twee consulten waarin de behandelaars naar zijn haar en mogelijkheden hebben gekeken. Tijdens de behandeling werd Grad plaatselijk verdoofd op zijn hoofd. Vervolgens duurde de behandeling van ‘s ochtends vroeg tot het eind van de middag. De behandelaar heeft een voor een de haarzakjes op de achterkant van zijn hoofd verwijderd. Deze zijn naar de kaler wordende plekken getransplanteerd. “De behandeling is me goed bevallen”, vertelt Grad. Er is ook een behandeling mogelijk waarbij men een hele strook haar verwijdert en naar de kaler wordende plek verplaatst. Deze optie zorgt echter wel voor een litteken.

Hoe wordt kaalheid veroorzaakt?

 Kaalheid bij mannen kan onder andere veroorzaakt worden door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). De haarzakjes houden DHT vast, waardoor voedingsstoffen niet meer opgenomen kunnen worden en de haargroei wordt geremd. De haren in de haarkrans zijn hier ongevoelig voor. Deze haren behouden ook na de haartransplantatie hun genetische eigenschappen en zullen dus gedurende het leven blijven groeien.

Het resultaat van de haarimplantatie

Grad vertelt over het resultaat: “Een paar weken na de behandeling vielen de getransplanteerde haartjes eerst uit. Daarna groeiden ze opnieuw aan. Het duurt nu nog ongeveer zes tot twaalf maanden voordat de haren voldoende gegroeid zijn. Dan zal ik weer een volle bos met haar hebben!”

Wat is jouw ervaring met haarimplantatie?