Trots als een pauw is cosmetisch arts KNMG, Hoofd opleidingsinstituut cosmetische geneeskunde (SOCG) en bestuurslid NVCG, Sindy Plinsinga, dat na zeven jaar intensieve inzet voor de professionalisering van cosmetische geneeskunde, sinds 1 juli 2019 het vakgebied eindelijk de erkenning heeft als zelfstandige medische discipline. “Met het op de kaart zetten van cosmetische geneeskunde als apart specialisme zijn wij op dit moment trendsetters in Europa en de rest van de wereld.”

In 2011 begon cosmetisch arts Plinsinga haar eigen praktijk. Inmiddels heeft ze een solide aantal tevreden en terugkerende cliënten opgebouwd. “Mensen komen vaak langs met de wens er beter uit te zien, het is meestal niet die ene rimpel of frons waar het aan ligt, ik bekijk het geheel en zorg ervoor dat ze middels subtiele verbeteringen met behulp van injectables en andere technieken de deur uit gaan met een frissere en mooiere uitstraling, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet.” Natuurlijke schoonheid is iets waar Plinsinga bij elke behandeling naartoe werkt.

Het begrip natuurlijke schoonheid krijgt steeds meer waarde en populariteit. Mede daarom is het belangrijk dat cliënten de weg weten te vinden naar goed opgeleide artsen. Dit zal makkelijker zijn nu de erkenning voor cosmetisch artsen een feit is. Dat betekent dat angst en taboe rondom cosmetische behandelingen naar de achtergrond kunnen verdwijnen indien men zich laat behandelen door een bekwame cosmetisch arts KNMG.

Elk gezicht dat ik behandel is mijn visitekaartje

Tijdens een uitgebreide intake luistert en bekijkt cosmetisch arts Plinsinga wat haar cliënt wil en nodig heeft. Een behandeling is altijd individueel in overleg met haar cliënt afgestemd. Het gezicht ziet ze als één geheel waarbij de verhoudingen een belangrijke rol spelen, de Golden Ratio is daarbij een leidraad voor een natuurlijk resultaat.

Cosmetische behandeling boost zelfvertrouwen

De stralende blik na het resultaat van de behandeling is waar Plinsinga naar streeft. Als je het gevoel hebt dat je er goed uitziet, heeft dit een positief effect op de interactie met je omgeving in het dagelijks leven. “Eén van de mooiste complimenten voor mij was dat een cliënt mij bedankte omdat ze een nieuwe baan kreeg doordat ze na mijn behandeling zó goed in haar vel zat tijdens haar sollicitatie. Het resultaat van mijn behandeling heeft haar zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Daar word ik blij van!”

Meer informatie?
www.medicalbeautyclinic.nl