Als Lymepatiënt ben je vaak helemaal op jezelf aangewezen. Je kunt te maken krijgen met onbegrip uit de directe omgeving, misdiagnoses of ontslag bij je werkgever. Isolatie en eenzaamheid liggen op de loer. Aanleiding voor de Lyme Zelfhulpgroep Nederland om hier iets voor te bedenken. Een platform van lotgenoten, waar kennis wordt gedeeld en waar apparatuur voor zelfhulp gehuurd kan worden door de groepsleden.

De Lyme Zelfhulpgroep Nederland biedt meer dan enkel een zelfhulpbehandeling. Je kunt gebruikmaken van verschillende apparaten voor zelfgenezing en tegelijkertijd begeleiding krijgen van medepatiënten die hier ervaring mee hebben. Samen kan het overheersende eenzame gevoel verdwijnen.

Meer dan een fysieke aandoening

In de groep is volop aandacht voor de geest naast het lichaam. Er wordt bekeken welke gewoonten, emoties en gedachtewijzen erin zijn geslopen en wat voor effect ze op je lijf hebben. Zo wordt je voedingspatroon onder de loep genomen, evenals je emotionele behoeften en de reden waarom ze onvervuld blijven.

Open voor verandering

De Zelfhulpgroep handelt vanuit de optiek dat alles wat we doen en denken invloed heeft op ons lichaam. Wie een echte fysieke transformatie wil bewerkstelligen, dient de flexibiliteit te hebben om jarenlange patronen te veranderen. Maar op dat punt komen de meeste mensen niet zomaar.

Veel patiënten komen de Zelfhulpgroep binnen op het punt dat ze rock bottom bereikt hebben. Ze voelen zich onwel, ziek en hebben het gevoel dat er iets niet klopt. Pas dan komt de acceptatie dat er iets mis lijkt te zijn en worden de blokkades opgeheven om het zelfhulptraject in gang te kunnen zetten. Zo begint de genezing vanuit jezelf, waarna een samenwerking met de apparatuur kan volgen.

Apparaten als ondersteuning bij zelfgenezing

In de Zelfhulpgroep kunnen meerdere mensen tegelijk bioresonantie- en fotonenapparatuur huren. Er zijn apparaten die zijn gericht op de Borrelia-bacterie, de oorzaak achter Lyme. Maar ook die waarmee stress kan worden verlaagd, een klacht die veel patiënten ervaren als gevolg van de pijn die de aandoening met zich meebrengt. Ze moeten zichzelf constant aan de gang houden en bouwen een hoog adrenalinegehalte op. De apparaten kunnen verlichting bieden.

Hoewel veel patiënten het eerst wat ongemakkelijk vinden om de apparaten in het bijzijn van anderen te gebruiken, wordt later duidelijk dat de dynamiek van een ruimte met verschillende mensen een onmisbare bijdrage levert aan het zelfhelingsproces. De Zelfhulpgroep biedt contact met mensen die je kunnen steunen, je begrijpen en door de moeilijke momenten heen kunnen slepen. Een zelfgenezingstraject dat zowel fysieke als mentale bewustwording biedt.

Meer informatie?
Bezoek de website van Lyme Zelfhulpgroep Nederland.