Blijf op de hoogte

Omdat afvallen leuk kan zijn

Easyslim.nu helpt mensen die willen afvallen. Dankzij het geavanceerde afslankapparaat wordt vet afgevoerd en spieren getraind. Maar wie wil afvallen krijgt in de afslankstudio’s van Easyslim.nu ook voedingsadviezen. En een huiselijke sfeer. Karin Hut-Van Meerten richtte het bedrijf op in 2015. Zij legt uit waarom de combinatie van ultrasound, elektrostimulatie én goede voeding zo goed werkt.

Waarom ben je gestart met Easyslim.nu?

“Als het gaat om afvallen ben ik zelf ervaringsdeskundig: dan weer zoveel kilo eraf en het komt er net zo hard weer bij. In Duitsland kwam ik in aanraking met dit apparaat dat helpt onder andere bij het afvallen. Ik merkte zelf al na één keer dat het werkte. Van mijn laatste spaargeld kocht ik zo’n apparaat en begon heel klein met een afslankstudio. Het liep gelijk storm. Inmiddels zijn er 45 locaties in Nederland waar we op deze wijze behandelen.”

Hoe werkt deze behandeling?

“Je ligt op een soort massagetafel met platen die ultrasound trillingen voortbrengen. Dit werkt op de wand van de vetcellen. Die wand wordt als het ware poreus, waardoor je het vetpercentage in je lichaam gaat verlagen. Daarnaast krijg je elektrostimulatie waarmee de spieren worden getraind. Het voordeel daarvan is dat het lichaam meer energie nodig heeft. Als derde zorgt het apparaat voor een lymfedrainage, zodat overtollige afvalstoffen en vocht wordt afgevoerd. Deze drie dingen gebeuren tegelijkertijd.”

Dat klinkt als het ei van Columbus.

“Eén keer per week naar een vestiging van Easyslim.nu gaan is natuurlijk niet genoeg om af te vallen. Je moet tegelijkertijd wel opletten wat je eet; iedereen die dat wil krijgt een compleet voedingsplan, dat maken we samen met de klant. Met de combinatie van een goed eetpatroon en het apparaat van Easyslim.nu kan iemand sneller afvallen. En omdat de spieren ook worden gestimuleerd, gaat de huid niet hangen. Omdat al heel snel resultaat is te zien, stimuleert het om het afvallen goed vol te houden.” 

Wat is het belangrijkste wat een voedingscoach moet doen?

“Een voedingscoach moet niet wijzen met het vingertje. In plaats daarvan is het beter om samen te kijken naar het voedingspatroon en daar in overleg dingen in aan te passen, tips geven. Nuchter nadenken is dan vaak al een goede eerste stap. En hou afvallen leuk. Dat klinkt simpel en dat is het ook, maar het gebeurt nu nog verrassend weinig. De meeste mensen weten heus wel wat goed is en wat niet. Als ze een week later weer op de weegschaal staat, zien ze zelf het effect van wat ze wel en niet hebben gegeten. Een coach is de stok achter de deur om met jezelf aan de gang te gaan.”

Hoe zorg je ervoor dat het leuk blijft?

“Laagdrempeligheid en aandacht geven. Natuurlijk ervaren sommige mensen bij het maken van een afspraak een drempel, maar als ze eenmaal binnen zijn is dat weg. Er is koffie, mensen ontmoeten elkaar in onze afslankstudio’s. We proberen onze cliënten zo veel mogelijk te stimuleren. Complimenten geven, ondersteunen bij het bewegen. Belangrijk is om het programma op de persoon aan te passen. Iedere cliënt eet anders, beweegt anders en dan werkt het ook. Als je je fitter en prettiger voelt, blijf je gemotiveerd om verder af te vallen.”

Meer weten? Check de informatie en onze vestigingen op www.easyslim.nu.

Gerelateerde artikelen

Diana Kroonenburg (38) werkt op twee scholen in Zaanstad en staat voor de klas. “Ik werd zwaarder in mijn pubertijd. Eind middelbare school wilde ik er iets aan doen en…

Onze Westerse maatschappij kampt met een toenemend aantal chronisch zieke mensen. Diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten, kanker: het zijn slechts voorbeelden van chronische ziekten die mede zijn verbonden aan onze…

Reactie

Plaats een opmerking

Onthoudt mijn naam en e-mailadres in de browser voor de volgende keer dat ik een opmerking plaats.