Wim de Zwart (49) is een sportfanaat. En hoewel een strak, fit lijf zeer plezierig is, bijkomend resultaat kan zijn dat ook het vet uit je gezicht verdwijnt. Steeds vaker kreeg Wim te horen dat hij er moe uitzag. Dat was het moment om actie te ondernemen, vond hij.

De stap naar een cosmetische kliniek

“Oud worden willen we natuurlijk allemaal, maar dan wel graag op een mooie en natuurlijke manier.” De mening van zijn omgeving over zijn uiterlijk was voor hem niet zozeer interessant; hij wilde zelf weer graag in de spiegel kunnen kijken voordat hij ’s morgens de deur uitging. Nu vermeed hij die liever. Na overleg met zijn partner besloot Wim naar een cosmetische kliniek te gaan. Hij kende eigenlijk alleen vrouwen die deze stap gezet hebben. Maar waarom zou je als man niet voor een verzorgd uiterlijk mogen gaan?

Injectables, peelings en cosmeceuticals

In een intakegesprek kwamen de verschillen in de behandeling van mannen en vrouwen expliciet aan de orde: het behandelplan voor mannen wordt zodanig opgebouwd dat het resultaat de omgeving niet direct zou opvallen. Wim is behandeld met fillers en injectables, en daarnaast krijgt hij chemische peelings. Hij kreeg het advies te stoppen met de dure crèmes die hij altijd gebruikte en stapte over op zogenoemde cosmeceuticals. Deze producten kosten ongeveer een kwart van wat hij gewend was en hij vindt dat zijn huid er nu een stuk beter uitziet.

Het resultaat van de cosmetische ingreep

Al met al is hij enthousiast over het resultaat: “Het valt mensen niet op dat ik ‘wat heb laten doen’. Het ziet er fris en natuurlijk uit. Ik ben nu heel tevreden met mijn uiterlijk en daardoor zit ik goed in mijn vel en blaak ik van zelfvertrouwen.” Bang voor het ‘verslavende’ effect van een cosmetische ingreep is hij niet. Als je nuchter blijft denken, dan kan dat niet echt misgaan, vindt hij. “Je wordt nu eenmaal ouder en ook dat moet je accepteren. Maar mooier oud worden, dat wil toch iedereen?”

Wat zijn jouw ervaringen met een cosmetische ingreep?